Faceliftet RAV4

Toyota RAV4 var bilen, der skabte SUV-klassen. Den er stadig nummer ét i Europa, og den faceliftet udgave byder på endnu en række vigtige forbedringer.

Betegnelsen SUV - for Sport Utility Vehicle eller fritidsbilen, der befinder sig lige godt på asfalten og i den frie natur - eksisterede ikke, før Toyota RAV4 kom på markedet i 1994.
Det udvendige er frisket op med ændrede lygter, grill og kofangere og nydesignede alu-fælge. Med mørkere farver på instrumentbord og tekstiler giver kabinen et mere eksklusivt præg. Det alminde-lige velbefindende nyder godt af aircondition, og audio-anlægget kan nu fjernbetjenes fra læder-rattet. 4-dørs-modellen har desuden fået el-ruder ved bagdørene (kun SUV). Det omfattende ud-styr kan suppleres med en luksuspakke som indeholder VSC, Traction Control, klimaanlæg, alu-fælge og skærmforøgere.

Vigtigst er måske de forbedringer, der vedrører køreegenskaberne. RAV4 har fået revideret for-hjulsophæng og ændret styretøjsudveksling, som tilsammen øger følelsen af præcision og kontrol. Samtidig er kørekomforten højnet ved hjælp af en ny afstemning af støddæmperne.

RAV4 er den første ”small” SUV, der som standard får gardin-airbags til beskyttelse af hovedet som supplement til side- og front-airbags. RAV4 er desuden forsynet med såkaldt WIL-system (Whiplash Injury Lessening) som modvirker piskesmæld-skader ved påkørsel bagfra.

2-liter- VVT-i-motoren er blevet yderligere forbedret, så den allerede nu opfylder EURO IV-normen for udstødningens renhed, som først bliver gældende fra 2005.

Toyota RAV4 – stammoderen til alle SUV´er – er med de nævnte forbedringer godt rustet til at be-vare sin førerstilling i den stadig mere konkurrenceprægede klasse. Prisen for den faceliftet RAV4 van starter ved kr. 165.662 ekskl. moms og kr. 198.256 inklusive moms. Som SUV på hvide pla-der starter prisen ved kr. 400.724. Alle nævnte priser er eksklusive levering og eventuel metallak.