Her på redaktionen har vi altid elsket når Ford sendte en ny ST eller RS model af deres Focus på gaden. Årsagen er, at du får en køreoplevelse ud over det sædvanlige, som du normalt kun finder i sportsvogne der koster 2-3 gange så meget.

Nu er Ford snart på banen med en ny Focus ST. Bilen blev præsenteret på Goodwood Festival of Speed i dag. Den nye ST er baseret på den helt nye Ford Focus, som får debut sidst på året. ST vil være udstyret med en voldsom 2,0 liters EcoBoost benzinmotor med 250 hk, turbolader, variabel ventilstyring og direkte benzinindsprøjtning. Som noget nyt vil man også introducere en Focus ST diesel. Her er tale om en 2,0 liters TDCi motor med 185 hk og et maksimalt drejningsmoment på hele 400 Nm.

Begge motorer er udstyret med individuelt kalibrerede seks trins gearkasser med korte og præcise gearskifte.

Den nye Focus ST har også fået Adaptive Front Lightning, som tilpasser Bi-Xenon forlygternes vinkel og lysintensitet i forhold til bilens fart, retning og afstanden til objekter i køreretningen. Cross Traffic Alert er også en ny feature på Focus ST. Systemet advarer hvis der er krydsende trafik, når man bakker ud fra en parkeringsplads.

Risikoen for at lave buler i den nye Focus ST er væsentlig reduceret med anden generation af Fords Active City Stop – et anti-kollisions-system, der virker ved hastigheder helt op til 50 km/t. Endelig er den nye ST også udstyret med Lane Keeping Aid, som justerer styringen hvis føreren er uopmærksom.

Den første Focus ST så dagens lys i 2002 og siden er der solgt mere end 140.000 eksemplarer i mere end 40 lande.

Skal du forbi Goodwood Festival of Speed, har du også mulighed for at kigge nærmere på den nye Ford Mustang Fastback 5,0 V8, der deltager i løbet ”SuperCar Class”. Den kommende Mustang Cabriolet vil også være at finde på festivalen.

Ud over de to motorvarianter, fås den nye Focus ST både i en 5-dørs og stationscar udgave. Ford Focus ST forventes til Danmark tidligt i 2015.