Den nye generation af Ford Focus i stationcar udgaven har i disse dage verdenspremiere på årets internationale biludstilling i Geneve. Samtidig er det første gang 5-dørs versionen vises frem i Europa.

 
Focus stationcar er den femte bil, bygget på Fords nye globale platform for C-segmentet. Den nye stationcar version forventes at stå for en tredjedel af hele Focus salget i Europa, mens 5-dørs udgaven forventes, at stå for omkring 60 procent.
 
Den nye generation Focus, der er udviklet i Europa, er den første i en række af globale C-klasse modeller fra Ford. Modellerne vil blive solgt i mere end 120 lande på verdensplan. Ford planlægger at præsentere mindst 10 modeller verden over ud fra denne platform, og regner samtidig med, at modellerne tilsammen vil opnå en årsproduktion på 2 millioner biler, inden udgangen af 2012.
 
De modeller, som indtil nu er præsenteret på den globale C-platform, er den nye Ford C-MAX og den 7-sæders Grand C-MAX, som blev udstillet i Frankfurt sidste år. Herunder præsenterede Ford i januar måned, 4- og 5-dørs versionerne af den næste generation Focus på dette års North American International Auto Show i Detroit – og lige nu er det Focus stationcar, det indtager scenen på Geneve Motorshow.

"Vores nye biler i C-segmentet viser, hvordan vi hos Ford anvender de globale ressourcer. Det kommer til at resultere i mindst 10 nye modeller eller versioner til det globale marked, men ud fra samme platform" udtaler Derrick Kuzak, ansvarlig for produktudviklingen hos Ford. "Focus stationcar er især vigtig i Europa, da vi ved, at over en tredjedel af kunderne i C-segmentet foretrækker stationcar versioner".

 
I Danmark vil andelen af stationcar være endnu højere. "Stationcar-versionen har altid været en central model af vores Focus sortiment i Europa", udtaler John Fleming, Ford Europas koncernchef. "Kundernes forventninger til udstyr og fleksibilitet, som i en traditionel stationcar, vil blive opfyldt. Men derudover tilbyder Ford Focus kunderne en bil med endnu bedre, klasseledende køreegenskaber, samt et væld af teknologiske funktionaliteter, pakket ind i et smukt og lækkert design. Vi er overbeviste om, at den nye Focus stationcar vil mere end leve op til kundernes forventninger"
 
Focus produktionen begynder i Europa og Nordamerika i slutningen af 2010, med lancering i Danmark fra begyndelsen af 2011 – herefter følger produktion i Asien, Afrika og Australien.