Ny generation afOpel Astra

Ny femdørs Astra er første variant af tredje generations modeller
Verdenspremiere: Elektronisk chassis kontrol med kontinuerlig dæmpningsregule-ring med IDSPlus og CDC.
Common rail turbodiesel med op til 150 hk, benzinmotorer med op til 200 hk
Den nye Opel Astra har verdenspremiere på den internationale biludstilling i Frankfurt (13.-21. september) med spændende design, fornøjelige køreegenskaber - og med et væld af ud-styr, der er nyt for den kompakte klasse.

Karakteristisk for udseendet er de fremhævede hjulkasser, den brede kølergrill og de tredi-mensionelle lygter med klart glas. Omhuen med detaljer fremgår også af de store baglygter med en lysspredende, gennemsigtig teknologi.

Mere plads end i forgængeren
En særlig finesse i formgivningen er den lille fold på motorhjelmen, der fortsætter i interiø-rets midterkonsol. Den nye Astra byder på mere plads end sin forgænger takket være de lidt større ydre mål (ca. 14 cm længere, 4 cm bredere og 2 cm højere).

Tænkende affjedring
De teknologiske højdepunkter i tredje generation Astra omfatter det selvregulerende affjed-ringssystem IDSPlus (Interactive Driving System) med kontinuerlig dæmpningskontrol, kal-det CDC (Continuous Damping Control). Ved sammenkædningen af sensorer og styreenhe-der for ESP, ABS og CDC er Astra den første masseproducerede bil i verden med elektro-nisk integreret chassiskontrol hvilket åbner for en ny dimension i balancen mellem komfort og aktiv sikkerhed.

Den nye femdørs Astra kommer på markedet i foråret 2004, senere fulgt af en Wagon og en sporty tredørs model. Fra begyndelsen kan der vælges mellem fem benzinmotorer og tre turbodiesel med volumen fra 1,4 til 2,0 liter og effekt fra 80 til 200 hk. Alle motorer er af nyeste konstruktion, og de opfylder alle kravene i Euro 4-miljøstandarden for udblæsnin-gens renhed. Helt nye er 1,9-liter CDTI diesel (150 hk) og 2,0-liter benzinmotoren med tur-bo på 170 hk. Disse er som 200 hk 2,0 turbo som standard koblet til en ny sekstrins manuel gearkasse.