Land Rover lancerer nu en helt ny Discovery Sport. 5+2 sæder, en nyudviklet multi-link baghjulsophæng, et optimeret motorprogram og klassens første fodgænger airbag er blandt nyhederne i, hvad der må betegnes som den mest alsidige og kompetente premium compact SUV i sin klasse.

Land Rover lancerer sin nye Discovery Sport World Wide i dag. Bilen er det første medlem af en helt ny Discovery-familie.

Design, power og alsidighed i harmoni
Med Discovery Sports design viser Land Rover nye standarder for rummelighed og anvendelighed. Det betyder god plads til 5+2 vip og justerbare sæder, smarte tekniske løsninger og fremragende køreegenskaber såvel on- som off-road.

”Vores største udfordring har været at kombinere progressivt design og sublime køregenskaber med den alsidighed, som vi ved er central for mennesker, der vælger en SUV. Disse kvaliteter skal mødes i harmoni. Det synes vi er lykkedes i Discovery Sport, ” siger Gerry McGovern, designchef for Land Rover.

Interiøret i Discovery Sport signalerer premium men med fokus på funktionalitet. Det betyder high-end kvalitetsmaterialer, elegante, integrerede opbevaringsfaciliteter og en solid, intuitiv midterkonsol-arkitektur, der matcher den sportslige kørestilling. Fire 12 volts stik og seks USB indgange sikrer, at alle ankommer med opladede telefoner og tablets.

Forbedrede egenskaber både on- og off-road
Teknisk rummer Discovery Sport en lang række fremskridt. Lang vandring i affjedringen og en nyudviklet multi-link baghjulsophæng sikrer uforlignelige køreegenskaber på både fast underlag og ikke mindst der, hvor Land Rover gennem tiderne har løst sine mest udfordrende opgaver - off-road. Med approach-, departure- og breakover-vinkler på hhv. 25, 31 og 21 grader, Land Rovers særlige Terrain Response®-teknologi og evne til at forcere vand i op til 60 centimeters højde har Discovery Sport de bedste on- og off-road egenskaber i sin klasse. Active Driveline-systemet skifter umærkeligt mellem to- og firehjulstræk og sikrer reduceret brændstofforbrug og forbedrede on- og off-road egenskaber.

De eksisterende firecylindrede benzin og dieselmotorer er til rådighed i optimerede versioner og senere i 2015 følger en meget effektiv ED4 turbo dieselmotor med et CO2-udslip på kun 119 g / km. Det er på niveau med væsentligt mindre familie-hatchbacks. Discovery Sport leveres desuden med enten 9-trins automatgear eller 6-trins manuel transmission, ligesom der også kan vælges mellem 2- og 4-hjulstræk.

Derudover er Discovery Sport, som den første i sin klasse, forsynet med fodgænger-airbag og har som andre Land Rover-modeller et automatisk nødbremsesystem til at begrænse sammenstødet, hvis du kommer i en situation, hvor kollision med bilen foran dig er uundgåeligt. Nyt er også et state of the art 8” touch screen infotainment system, et Head Up Display, der projekterer information op på forruden og et karrosseri bygget af både højstyrkestål og letvægtsaluminium.

Discovery Sport rammer de danske motor- og markveje i begyndelsen af 2015.