Topmoderne version af den store coupémodel

 

Lanceringen i efteråret af den ny Mercedes CL-Klasse markerer mærkets 50 års erfaring med ægte 4-personers coupémodeller med et elegant ydre, eksklusivt indre og topmoderne teknik. Coupétraditionen indledtes i 50’erne med 220 S og SE Coupé, og til efteråret kommer den 6. generation af denne traditionsrige bilmodel. Den topmoderne CL-Klasse vil kunne fås med samtlige teknik- og sikkerhedssystemer, som Mercedes-Benz har udviklet og været først til at introducere. Bilen får sin debut med V8- og V12-motorer, som begge har iøjnefaldende høj effekt og højt drejningsmoment.

Mercedes-Benz ny CL-Klasse kendetegnes af en harmonisk formgivning med en ubrudt, næsten svævende, linie fra front- til bagparti. Stjernen sidder præcis som på alle store coupémodeller fra Mercedes-Benz i kølergrillen. Siderudelinien er markant og ruderne kan selvfølgelig sænkes helt for at give bilen den helt rigtige coupéfølelse, uden B-stolpe.

 

Blandt de tekniske systemer som CL-Klasse vil have som standard, kan særligt fremhæves de nyudviklede PRE-SAFE® bremser, som er en ny form for afstandsregulering, der automatisk bremser bilen, hvis der opstår risiko for påkørsel af forankørende trafik. Desuden indgår aktiv affjedring (Active Body Control, ABC), aktive forlygter (Intelligent Light System, ILS) og sikkerhedssystemet PRE-SAFE. PRE-SAFE beregner, om der er ved at opstå farlige situationer og tilpasser sikkerhedsseler og sæder samt lukker ruder og soltag for at sætte bilen i højeste sikkerhedsniveau, hvis nødsituationen skulle resultere i et uheld. Hvis uheldet undgås, nulstilles systemet og både sæder og seler vender tilbage til deres udgangspunkt.

Mercedes CL 500 har en V8-motor med 388 hk/285 kW under motorhjelmen. CL 600 drives af en bi-turbo V12-motor med 517 hk/380 kW og speedometerets nål passerer hundrede efter 4,6 sekunder på vej mod den elektronisk begrænsede topfart på 250 kilometer i timen.

Hverken pris eller dansk standardudstyr er fastlagt endnu.