Mini er klar med en helt ny Countryman. Modellen lanceres til februar og bliver den største og mest alsidige model i mærkets 57 års historie. Modellen byder på helt nye muligheder med meget mere plads, nye funktioner og en mere sportslig karakter.


I juni følger en plug-in-hybrid udgave med en samlet ydelse på 224 hestekræfter, et forbrug på 47,6 km/l og CO2-udledning på kun 49 g/km.

 

Til sommer bliver MINI "næsten" helt elektrisk
I juni måned udvides modelprogrammet med MINI Cooper S E Countryman ALL4. For første gang nogensinde tilbydes der en plug-in-hybrid i MINI programmet. Modellen kan køre op til 40 km alene på strøm med en topfart på 125 km/t. Elmotoren med 88 hk sender sine kræfter til baghjulene, mens den trecylindrede MINI TwinPower Turbo-benzinmotor med 136 hk driver forhjulene. Denne kombination sikrer en firehjulstrukket balance mellem køreglæde og effektivitet med en samlet ydelse på 224 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 385 Nm. Bilen kører op til 47,6 km/l og udleder kun 49 g CO2 per kilometer.

 

Meget mere plads og et atletisk udseende
Den nye MINI Countryman er 20 centimeter længere end forgængeren og cirka 3 centimeter bredere. Akselafstanden er forlænget med 7,5 centimeter. De ekstra dimensioner giver mulighed for fem sæder og mere aflægningsplads samt en bagagerumsvolumen på 450 liter, som kan øges til 1.390 liter med bagsæderne lagt ned. Dette giver helt op til 220 liter mere plads i forhold til forgængeren. Bagsæderne kan individuelt rykkes op til 13 centimeter frem og tilbage, og ryglænet kan vippes for endnu mere plads i bagagerummet.

 

Den nye MINI Countryman har en helt særlig karakter takket være sine kraftfulde proportioner. Dette understreges af de høje tagrælinger, korte udhæng, store hjulkasser samt den atletiske formgivning på bilen med overflader, der skaber både lys og skygge. Frihøjden er øget og det samme gælder siddepositionen i bilen.

 

Alle modeller fås med firehjulstrækket MINI ALL4 (standard på MINI Cooper S E Countryman) samt automatgear (standard på MINI Cooper SD Countryman og MINI Cooper S E Countryman ALL4).

I Danmark kommer den nye MINI Countryman som standard med "Salt"-pakken, som indbefatter klimaautomatik, lyspakke, opbevaringspakke, tågelygter og velourmåtter. Derudover er regnsensor, bluetooth og tagrælinger standard. 

 

Som noget helt nyt er det centralt placerede infodisplay udstyret med touchscreen.

 

MINI Connected - den personlige assistent
Fra oktober måned fås MINI Connected, som forbinder chauffør og bil med omverdenen via et simkort i bilen. Systemet integrerer MINI Countryman i brugerens digitale liv via flere kontaktpunkter, som for eksempel Apple iPhone og Apple Watch.

 

"Den personlige assistent" sikrer blandt andet stressfrie ankomsttider til bestemmelsesstedet ved at informere brugeren om det optimale afgangstidspunkt i forhold til kalenderaftalen og den aktuelle trafiksituation.

 

MINI med stærke rødder
Selv om MINI Countryman nu kommer i en ny fortolkning, er det stadig med en fast forankring i de britiske og traditionsrige rødder. En særlig variant af den klassiske Mini bar det samme navn tilbage i 1960'erne, nemlig Austin Seven Countryman. Ligesom den identisk konstruerede Morris Mini Traveller, havde Austin Seven Countryman en meget alsidig karakter, og versionen med træpaneler - populært kaldet "Woody" - opnåede kultstatus. En status, der stadig hænger ved den dag i dag. 

 

Da den nuværende MINI Countryman blev lanceret i 2010, var det den første MINI med fire døre, en længde på over fire meter, en stor bagklap, fem sæder og valgfrit firehjulstræk. Der er solgt mere end 540.000 biler på verdensplan.