Mitsubishi Motors løfter sløret for en helt ny L200 Sports Utility Truck

Den japanske bilproducent Mitsubishi Motors løfter nu sløret for den helt nye L200 Sports Utility Truck, som bliver lanceret i Europa i første halvdel af 2006.

Den nye L200 model, der skal produceres af Mitsubishi Motors (Thailand) Co., Ltd, er udset til at løfte arven efter den nuværende L200 pickup model, der har været markedsleder i Europa i mange år.

Den nuværende L200 pickup er eksporteret i mere end 700.000 eksemplarer siden 1988 og fik den ultimative anerkendelse da den i 2003 blev kåret som FIA Cross Country Rally World Cup-vinder.

Rallyinspireret pickup design

Designet af den nye L200, som man fik en forsmag på under 2005 Dakar-rallyet, i form af "Truck Evolution", er i høj grad inspireret af Pajero Evo 2+2 konceptbilen fra 2002 og den nye Pajero Evolution Dakar rallyracer.

Den nye L200 får således næsten identiske skarpe linjer samt Mitsubishis velkendte "Mount Fuji" frontgrill.

Mitsubishi Motors' designere byggede videre på rallytemaet og så på pickup-konceptet med friske øjne. Ladet blev gjort til et flot designelement i stedet for bare en varekasse og den velindrettede kabine fik klassens bedste indvendige pladsforhold, præcis som man kan forvente af en rigtig Sports Utility Truck.

Ren køremaskine

Den nye L200, der vil kunne fås som Single Cab, Club Cab og 4-dørs Double Cab, vil sætte nye standarder i pickup klassen, når det gælder køreegenskaber.

Således vil den nye L200 blive udstyret med Mitsubishis permanente Super Select 4-hjulstræk, der kendes fra Dakar vinderen Grand Pajero

Til fordel for den aktive sikkerhed vil den nye L200 blive udstyret med aktiv stabilitetskontrol samt antispin, og vil trods en hjulstørrelse på hele 17", få klassens mindste venderadius.

På motorsiden vil den nye L200 blive udstyret med en nyudviklet og stærkere Common Rail dieselmotor med direkte indsprøjtning, der naturligvis lever op til de skærpede Euro-4 emissionskrav.

Den nye kraftfulde dieselmotor vil både gøre den nye L200 til et stilfuldt og pålideligt arbejdsredskab samtidig med at bilens nydesignede karrosseristruktur og uafhængige forhjulsophæng vil gøre den elegante Mitsubishi pickup lige velegnet on- og offroad.