NY C3 …. NY OFFENSIV FRA CITROËN
Citroën har netop udsendt de første fotos af den nye Citroën C3, som efterfølger en af mærkets store bestsellers. Siden introduktionen i 2002 er der produceret over 3,5 mio. eksemplarer. Herhjemme blev den kåret til ”Årets Bil i Danmark 2003”, og der kører nu over 30.000 på de danske veje.

I første omgang vedrører informationerne det franske modelprogram. Det er endnu for tidligt at sige noget om det danske, idet bilen lanceres i Danmark i starten af 2017.

Ifølge Citroën, så gør den nye C3 op med de vante forestillinger om en kompakt bil, og den gør det med en frisk og optimistisk tilgang til markedet. Den har et design, som gør den let at genkende, og hertil kommer de mange muligheder for at give bilen sit eget personlige præg. Den indbydende kabine er designet uden at gå på kompromis med komforten, da alle ture i bilen, korte såvel som lange, skal være en god oplevelse.

Den nye C3 er et fint eksempel på Citroëns strategi om at tilbyde modeller som er både ”Optimistic, Human and Smart”.

DESIGN
Det optimistiske fremhæves af et forfriskende design, som gør den nem at genkende i gadebilledet. Den har tydelige Citroën-træk med en front, hvor lygterne er placeret i to niveauer.

Profilen på bilen er også karakteristisk ved de muskuløse bagskærme og det korte akseludhæng samt de såkaldte Airbumps, som beskytter mod hverdagens småstød og knubs og er placeret på den nederste del af dørene. De fungerer også som et grafisk element på bilen.

Bagenden af bilen er formgivet, så den fremhæver bredden og 3D baglygterne.

Bilens udvendige længde er 3,99 meter, højden 1,47 meter, bredden 1,75 meter og akselafstanden er 2,54 meter. Bagagerummets volumen er 300 liter.

KOMFORT OG VELVÆRE
Kerneværdien ”Human” kommer til udtryk via den komfort og følelse af velvære, som bilen byder på. Man mærker det så snart man sætter sig i de komfortable sæder. Lyset vælder ind ad glastaget, og kabinen byder på god plads og gennemtænkte fralægningsmuligheder. Fra første kig virker kabinen rummelig og instrumentbordet meget overskueligt med sine rene, vandrette linjer.

Komforten fremmes også af den enkle og intuitive betjening af bilen, hvor mange funktioner er samlet på en 7” trykfølsom skærm i midten af instrumentbordet. Instrumentbordet strækker sig i hele kabinens bredde med enkle og overskuelige linjer og er dekoreret med et bredt bånd, som kan have flere slags overflader i stof eller læder.

Mulighederne for at sætte sit personlige præg på bilen strækker sig fra valg af en anden farve til taget end farven på karrosseriet og forskellige former for dekoration til flere typer interiør.

SMART OG MODERNE TEKNOLOGI
Den nye C3 er bygget på en optimeret udgave af PSA Gruppens platform A, som giver et fint forhold mellem ydre mål og rummelighed og effektive køreegenskaber.

I udviklingen af bilen har der været særligt fokus på komfort, og det har bl.a. medført montering af en videreudviklet støddæmper.

Bilen er udstyret med effektive og økonomiske motorer af nyeste generation med PureTech benzin og BlueHDI dieselmotorer. Benzinudgaverne med den 3-cylindrede PureTech motor kan leveres med 68, 82 og 110 (Stop&Start) hk med manuelt gear og som dieseludgave med BlueHDi 75 og BlueHDi 100, begge med Stop&Start. Lidt tid efter lanceringen vil den nye C3 også kunne leveres med det 6-trins automatgear EAT6.

En anden vigtig del af teknologien er mulighederne for sikkerhedssystemer som:

Vejstribealarm, som fungerer ved hastigheder over 60 km/t
Blindvinkelalarm
Opmærksomhedsalarm
Citroën Connect Box med e-call og b-call

Og hertil kommer:

Citroën Connect Nav med stemmestyring eller styring via 7” skærmen
Mirror Screen der fungerer med Apple Car Play, Android Auto (fra 2017) og Mirro Link
Bakkamera
Hill-holder, som holder bilen i to sekunder på skråninger på mere end 3 %