Siden introduktionen i 2002 er der produceret over 3,5 mio. eksemplarer. Herhjemme blev den kåret til ”Årets Bil i Danmark 2003”, og der kører nu over 30.000 på de danske veje. Navnet er Citroën C3 og en ny model har nu premiere.

 

Ifølge Citroën gør den nye C3 op med de vante forestillinger om en kompakt bil, og den gør det med en frisk og optimistisk tilgang til markedet. Den har et design, som gør den let at genkende, og hertil kommer de mange muligheder for at give bilen sit eget personlige præg. Den indbydende kabine er designet uden at gå på kompromis med komforten, da alle ture i bilen, korte såvel som lange, skal være en god oplevelse.

 

C3 er en fem-dørs bil med et design, som udstråler energi og livsglæde, og som gør den venlig at se på. Den er rummelig med plads til fem personer og 300 liter bagage. Med en udvendig længde på 3,99 meter og en vendediameter på 10,7 meter er den samtidig kompakt og nem at komme rundt.

 

Citroën siger, at den nye C3 rummer alle deres kerneværdier og skal bidrage til at modernisere mærket.

 

”Det er en meget vigtig model for os, da C3 udgør godt en femtedel af salget i Europa. Med sin stærke personlighed og gode komfort er det en bil, som vil kunne tiltrække nye kunder og bidrage til at forynge mærket”, udtaler generaldirektøren for Citroën, Linda Jackson.

 

Komforten fremmes også af den enkle og intuitive betjening af bilen, der kan leveres med en 7” trykfølsom skærm i midten af instrumentbordet, hvor mange funktioner er samlet.

 

Smart er den også og kan leveres med flere former for moderne teknologi, som f.eks. ConnectedCAM Citroën med integreret vidvinkel kamera samt 3D navigation med stemmestyring, bakkamera, blindvinkelalarm og vejstribealarm, der fungerer ved hastigheder over 60 km/t.

 

Det danske modelprogram
Den nye C3 er udstyret med effektive og økonomiske motorer af nyeste generation med PureTech benzin og BlueHDI dieselmotor. Benzinudgaverne med den 3-cylindrede PureTech motor kan leveres med 68 og 82 hk med manuelt gear, og dieseludgaven er udstyret med BlueHDi 75 med Stop&Start. I starten af næste år vil den nye C3 også kunne leveres med PureTech 110 med manuelt gear og i foråret 2017 suppleres programmet med en udgave med det nyeste 6-trins automatgear EAT6.