På det danske marked introduceres nu en verdensnyhed: Opel Meriva som varebil, bygget på personbilsudgaven af Opel Meriva, der blev nummer to ved kåringen af Årets Bil i Danmark 2004.

Opel Meriva Activan rummer i varerummet 2,0 kubikmeter. Lasteevnen er 675 kilo. Den maksimale anhængervægt uden bremser er 675 kilo, med bremser kan Meriva Activan trække 1.150 kilo.

Den ny varebil kan ses for første gang på biludstillingen Biler for Alle i Herning, som åbner på torsdag (23. oktober).

Aircondition og common rail diesel
Opel Meriva Activan er udstyret med aircondition og en 1,7 liters 100 hestes 16 ventilet common rail turbo diesel som standard. Det øvrige udstyr omfatter bl.a. ABS-bremser, nedfældeligt passagersæde, højdejusterbart førersæde, opvarmelige forsæder, elbetjente forruder, airbags og sideairbags, læselamper foran, elbetjente og opvarmelige sidespejle.
Prisen er 123.643 kr. plus moms.

Sikkerhed for passagererne
Opel fabrikken har udviklet en forstærket adskillelse til varerummet for at opnå øget sikkerhed for fører og passager. Activan er derfor udstyret med en lodret kant i hele varerummets bredde og en perforeret stålplade bag føreren. Stålpladen er boltet i hver side til de indvendige tagprofiler. Denne stærke konstruktion er valgt, så den opfylder bestemmelserne i EU-direktiv 96/79*199/98 for bagage, uanset at dette ikke er et krav i denne type biler.

Konstruktionen er specielt testet i en frontal kollisionstest ved 50 km/t med to 18 kilo tunge kasser placeret i bagagerummet.

Desuden er der 4 fastsurringskroge integreret i varerumsbunden, således at bagage kan fastgøres og fastholdes i varerummet, så de ikke forskubber sig ved hård opbremsning, ved skarpe sving eller uheld.

Opel har med denne nyhed tilgodeset de stadigt stigende krav og ønsker fra forbrugerne om større sikkerhed i bilerne.