Opel Meriva får topplacering i stor tysk kvalitetsundersøgelse

Modellen har færrest fejl, mens andre Opel biler også udviser endnu bedre kvalitet.

Opel Meriva opnåede en førsteplads ved at have færrest fejl i 2007 udgaven af den tyske TÜV rapport. Undersøgelsen omfatter totalt set syv millioner biler årligt.

Meriva blev introduceret i 2003 og er med i den store test for første gang, idet første inspektion af en ny bil foretages efter tre år på gaden. Andre biler synes hvert andet år i Tyskland. Opel Meriva etablerede sig straks som bedste i toppen i dette kvalitetscheck, der omfatter 113 modeller op til tre år gamle.

Der blev kun fundet fejl i 1,8 procent af bestselleren Opel Meriva, gennemsnittet for industrien er 5,9 procent.

Øverste chef for Opel, Hans H. Demant, siger bl.a. ”Dette beviser, at vores indsats for at skabe kvalitet, giver resultater. Det demonstreres tydeligt med denne test af en af vore nyere modeller. De fleste af vore modeller har gjort fremskridt i forhold til sidste år, således ligger disse modeller, foruden Meriva, under gennemsnittet for industrien på de 5,9 procent:Corsa (4.4 procent), Vectra (4.5 procent) og Astra (5.1 procent)

Merivas succes er så meget større, når man ved at en bilmodel meget sjældent opnår en fejlprocent under de 2,0 procent.

TÜV rapporten 2007 medregner alle resultater fra generelle inspektioner foretaget i henhold til §29 i de tyske Road Traffic Regulations (StVZO) af TÜV testcentrene fra juli 2005 til og med juni 2006. I alt syv millioner biler blev analyseret.