Den nye Toledo er på vej – med dynamik og elegance udført i SEATs moderne design, drevet af yderst effektive TSI- og TDI-motorer, med fremragende praktiske egenskaber og en eminent samlekvalitet. SEAT har produceret over 860.000 stk. af de første to Toledo-modeller – og succesen skyldes kombinationen af et attraktivt design og praktiske egenskaber. Den nye generation fortsætter denne formel – med gode pladsforhold, en høj grad af fleksibilitet, fremragende effektivitet og eminent værdi for pengene. Den nye Toledo appellerer til kunder, som er på udkig efter en praktisk og prisbillig sedan i topkvalitet til hele familien – uden at skulle give afkald på et elegant design og dynamisk køreglæde.

"Den nye Toledo vil komme til at skrive en helt ny succeshistorie med sin klare SEAT identitet, den høje kvalitetsstandard og dens ekstraordinære værdi for pengene," siger James Muir, som er øverste chef hos SEAT, S.A. "Toledo kombinerer et fantastisk design med imponerende praktiske egenskaber og dynamisk køreglæde med en fremragende effektivitet. Det er sådan, vi ser den perfekte sedan. Vores kunder vil sige: "Det er en fantastisk bil til en fantastisk pris!"

Et attraktivt udseende med formidable praktiske egenskaber
Med en længde på 4,48 m er den nye Toledo 4 cm længere end forgængeren fra 2004. I modsætning til Toledo II, som var udstyret med en konventionel bagagerumsklap, har den nyeste version af modellen en stor, bredt åbnende bagklap. Den forholdsvis lange akselafstand på 2.602 mm (80 mm længere end Toledo II) giver en fornemmelse af god plads og masser af benplads til alle personer i bilen.

"Den nye Toledo er en ægte SEAT – perfekt til kravene i dagligdagen og med et topniveau af kvalitet og pålidelighed," siger Dr. Matthias Rabe, som er Vice President of Research and Development hos SEAT S.A. "De nyeste drivlinje- og undervognsteknologier fra Volkswagen Group sikrer en fantastisk køreglæde og en fremragende effektivitet og sikkerhed. Og når det gælder forbrugs- og emissionstal er Toledo blandt de bedste i klassen."

Et klart design med ekstra raffinement
Designet af den nye Toledo er en konsekvent videreudvikling af det nye SEAT mærkedesign, som er blevet præsenteret ved hjælp af konceptbilerne IBE, IBX og IBL. Og det beviser, at en 5-dørs, kompakt, sedanlignende bil kan være ekstremt emotionel, sportslig og elegant.

Den nye SEAT Toledo har en kraftfuld og solid fremtoning med klart og præcist definerede overflader, linjer og kanter. De brede, kantede forlygter er en del af mærkets aktuelle design-DNA. Sammen med den trapezformede, ekstremt slanke kølergrill, det nederste luftindtag og de vandrette baglygter tilfører de bilens design ekstra visuel bredde.

Designerne har tilført en ekstra portion raffinement til bilens taglinje – den forløber i en elegant bue hen til den brede C-stolpe, som hæver sig elegant fra bilens side. Den lavtliggende bagrude giver den nye SEAT et coupéagtigt udseende, uden at det på nogen måde går ud over dens fleksibilitet og funktionalitet.

"Den nye Toledo er en tidløs personlighed. Den kombinerer klassiske og moderne linjer med en underspillet sportslig karakter og et højt niveau af praktisk anvendelighed. Det er sedanmodellernes SEAT med fremragende design ned i mindste detalje," siger Alejandro Mesonero-Romanos, som er designchef hos SEAT.

De nyeste motorer, fremragende effektivitet
Som en helt ny model kan Toledo nyde godt af de allernyeste motorer fra Volkswagen Group. Højdepunkterne omfatter yderst effektive TSI-benzinmotorer på 1,2 og 1,4 liter og en 1,6-liters common rail-TDI-motor. En 7-trins DSG-dobbeltkoblingsgearkasse fås i kombination med de mest kraftfulde benzinmotorer. Benzinmotorerne har en ydelse på mellem 75 hk og 122 hk, og Ecomotive-versionen udleder kun 116 g CO2 pr. km. Ecomotive-versionen af TDI-dieselmotoren – som leverer 105 hk fra en slagvolumen på 1,6 l – byder også på en værdi, som er bedst i klassen – nemlig 104 g/km. I løbet af 2013 udvider SEAT dieselmotorudvalget til Toledo med en 90 hk TDI-variant.

Fantastisk udstyr som standard
Den standardmonterede sikkerhedspakke til alle SEAT Toledo-modeller omfatter frontairbags til fører og forsædepassager, sideairbags foran og airbags, der beskytter hoved/overkrop. Basismodellen har også centrallås, splitbagsæde og elruder foran. De endnu mere veludstyrede Reference- og Style-udstyrsvarianter byder på mere udstyr på områderne komfort og design.

Den Nye Toledo forventes introduceret i Danmark i starten af 2013.