Tigra TwinTop Cabrio = Coupé

International jury har valgt Tigra Twin til "Årets cabriolet 2004".

To biler i én ? fra coupé til cabrio på 18 sekunder

Elektrohydraulik åbner og lukker tag og bagagerumsklap.

Helt ny foldetag-teknik.

Tigra TwinTop er den første to-sædede sportsbil fra en tysk fabrik. Man kan selv ? afhængig af sit humør ? bestemme, om man vil køre med vinden i håret eller med ståltaget på plads.

Konstruktionen er så kompakt, at Tigra fortsat har god plads i bagagerummet, selv når taget er "stuvet" af vejen. Der er i alt 500 liters bagageplads i bilen med taget oppe ? det er det største tal i denne bilklasse.

Med taget nede, er der plads til 250 liters bagage omme bagi ? med fuld højde i bagagerummet.

Samtidig har det været muligt at designe en harmonisk bagende på bilen. Opel valgte at undvære det klassiske mini-bagsæde, som kendes fra andre to-personers, for at skabe en ny slags foldetag. Bag sæderne er der nu blevet plads til 70 liters bagage. Ideelt til en jakke eller en taske.

Tigra TwinTop blev kåret som Cabrio of The Year på den internationale biludstilling i Geneve i marts i år.

En ægte topersoners

De mange fordele er opnået ved på forhånd at sløjfe det lille nødsæde ofte kendetegnende for biler af denne type.

Det har gjort det muligt at benytte en helt ny foldeteknik for ståltaget. Sædvanligvis lægges den bagerste del af taget vandret ned i bagagerummet, og den forreste del lægges ligeledes vandret over den bagerste del. Det ikke alene optager en væsentlig del af pladsen i bagagerummet, men binder også konstruktørerne til at udforme en noget plump bagende på bilen.

I Tigra forsvinder den bagerste del af taget næsten lodret ned i bagagerummet, mens den forreste del lægger sig vandret over det bagerste element. En justerbar skillevæg sørger for, at genstande i bagagerummet ikke kommer i vejen for taget. Når Tigra fører sig frem som coupé, er der 440 liter disponibelt som bagageplads, og dertil kommer 70 liter i et rum i fuld bredde bag sæderne. Når coupéen skal omdannes til cabriolet, hældes skillevæggen lidt bagud for at give plads til taget, og når væggen er på plads i denne stilling, signalerer sensorer, at taget kan lægges ned.

Der er så 250 liter bagageplads foruden de 70 bag sæderne.

Omskiftningen fra coupé til cabriolet foregår på den måde, at man trækker parkeringsbremsen, løsner de to låse anbragt i siderne ved forruden, og trykker på en knap. I løbet af 18 sekunder sker forvandlingen. Et bip fortæller, at taget er på plads i bagagerummet.

Der kan vælges mellem to motorer til Tigra TwinTop. En 1,4-liter Twinport på 66 kW/90 hk eller en 1,8-liter på 92 kW/125 hk.

TigraTwinTop kan tidligst komme på det danske marked i foråret 2005. Det er ikke endeligt besluttet hos importøren, om bilen kommer på programmet.