Ny Volkswagen Transporter

Efter mange år på toppen takker fjerde generations Transporter af og overlader førerpladsen til femte generation. Danmarkspremieren for den helt nye Transporter finder sted i slutningen af maj – uge 22 – hos de danske Volkswagen-forhandlere.

De gamle dyder - pålidelighed, variationsmuligheder, toppræstationer og lave omkostninger - er stadig gældende for den nye Volkswagen Transporter, men suppleres nu med endnu flere fordele. Dynamiske køreegenskaber, kraftfulde og økonomiske TDI-motorer, ergonomisk indrettet førerplads og praktiske detaljer gør Transporter til en ideel kørende arbejdsplads, der har komfort som i en personbil.

Fleksibel rullende arbejdsplads
Transporter kan varieres på endnu flere måder end tidligere, idet grundversionerne Kassevogn, Kombi, Shuttle, Ladvogn, Enkelt- og Dobbeltkabine mandskabsvogn og Chassis fås med to akselafstande på henholdsvis 3.000 og 3.400 mm og som noget nyt med tre forskellige taghøjder. Hver af disse varianter kan indrettes og opbygges til et utal af kørsels- og transportformål både af varer, værktøj og personer.

Som Kassevogn findes Transporter med fire tilladte totalvægte – 2,6 t, 2,8 t, 3,0 t og 3,2 t – og lasteevne op til 1,4 t. Afhængig af om kunden vælger kort eller lang akselafstand, normalt, mellemhøjt eller højt tag, kan varerummet indeholde fra 5,8 til 9,3 kubikmeter. Takket være en ny karrosserikonstruktion er varerummets vægge blevet næsten lodrette, så der opnås bedre udnyttelse af pladsen. Der er frit valg mellem fløjdøre eller bagklap. Desuden er en skydedør i højre side standard.

Godt arbejdsmiljø
Førerkabinen er indrettet, så chaufføren får en fremragende siddeplads i behagelige, godt polstrede sæder. Førersædet kan indstilles i højden og rattet i både højde- og længderetning. Den nye joystick-gearstang er nem at betjene, ligesom instrumenterne er lette at aflæse. Store elektrisk indstillelige og opvarmelige sidespejle er standard. Klimaet i førerkabinen holdes behageligt med et varme- og ventilationsanlæg med fire-trins friskluftblæser med støv- og pollenfilter.

Sikkerheden er i top med førerairbag og trepunktrulleseler på alle pladser som standard. ABS-bremser, elektronisk differentiale spærre (EDS), antispindregulering (ASR) og motorbremseregulering (MSR) hører også med i det seriemæssige udstyr.

Nøjsomme og tjenstvillige motorer
Motorprogrammet består af seks effektive og brændstoføkonomiske motorer. Basismotoren er en trækvillig firecylindret TDI-motor med pumpe-dyse-teknik, der yder 86 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 200 Nm ved 2.000 omdrejninger i minuttet. En stærkere udgave af denne motor yder 104 hk og har et maksimalt drejningsmoment på 250 Nm.

Yderst imponerende ydelser har de helt nye femcylindrede pumpe-dyse-motorer med henholdsvis 130 og 174 hk. De to bomstærke motorer stiller et maksimalt drejningsmoment på henholdsvis 340 og 400 Nm til rådighed ved 2.000 omdrejninger i minuttet.

Den to liters firecylindrede benzinmotor yder 115 hk. Den råder i området mellem 2.700 og 4.700 omdrejninger i minuttet over et drejningsmoment på 170 Nm. I toppen af motorprogrammet befinder sig en 3,2 liters V6-motor med fire ventiler pr. cylinder. Elasticiteten i denne 235 hk stærke benzinmotor er opsigtsvækkende. Med et maksimalt drejningsmoment på 315 Nm rækker denne motor til en tophastighed på 205 km/t. Topmotoriseringen fås kun til Shuttle.

De firecylindrede motorer er udstyret med den velkendte og gennemprøvede femtrins gearkasse, som er tilpasset det nye og større karrosseri. Standard til de femcylindrede motorer er en nyudviklet sekstrins gearkasse, som bl.a. udmærker sig ved at reducere brændstofforbruget.

Priseksempler
Kassevogn, kort model, 1,9 TDI 85 hk, 185.487 kr. ekskl. moms
Kassevogn, lang model, 1,9 TDI 85 hk, 192.378 kr. ekskl. moms
Kassevogn, kort model, 1,9 TDI 104 hk, 195.655 kr. ekskl. moms
Kasevogn, lang model, 1,9 TDI 104 hk, 202.546 kr. ekskl. moms
Kassevogn, kort model, 2,5 TDI 130 hk, 209.801 kr. ekskl. moms
Kassevogn, lang model, 2,5 TDI 130 hk, 216.692 kr. ekskl. moms
Kassevogn, kort model, 2,5 TDI 174 hk, 230.937 kr. ekskl. moms
Kassevogn, lang model, 2,5 TDI 174 hk, 237.829 kr. ekskl. moms