Nissan Qashqai er Europas mest solgte urbane crossover, og den er nu tilgængelig med flere opgraderinger, der yderligere styrker bilens karakter. Opgraderingerne har fokus på fire områder – et moderne nyt udvendigt design, højere kvalitet i kabinen, forbedrede køreegenskaber og tilføjelse af nye Nissan Intelligent Mobility-teknologier, der giver kunderne endnu mere komfort, tryghed og tillid.

De store ændringer af Qashqai er baseret på kundernes viden og feedback, og de skal styrke bilens ubestridte førerposition i segmentet. Strukturen med udstyrsversionerne er også blevet ændret med introduktionen af top-udstyrsversionen Tekna+, som sætter nye standarder for luksus i C-SUV-crossover-segmentet.

Da Qashqai blev lanceret i 2007 var den en ægte pioner, og bilen er altid blevet rost for sine køreegenskaber. Takket være en række forbedringer under karrosseriet er den nye Qashqais køreegenskaber, ifølge Nissan, mere raffinerede end nogensinde før.

Innovative teknologier er blevet tilføjet, mens andre er blevet opgraderet med nye sikkerhedsfunktioner. Til kunder, der ønsker et nyt niveau af fleksibilitet og større frihed, vil den nye Nissan Qashqai senere blive tilgængelig med Nissans selvkørende teknologi ProPILOT.

Qashqais front er blevet ændret helt med en integreret ny kofanger som standardudstyr. Der gøres i meget højere grad brug af bilens lakfarve, og de synlige sorte plastikkomponenter har fået en mere elegant finish i højglans. Luftindtagene på hver side bidrager til motorkølingen.

Effekten af de førsteklasses opgraderinger af Nissan Qashqai er mest tydelige i kabinen. Her har ændringerne resulteret i øget kvalitetsindtryk samt et mere førerorienteret interiør og en større følelse af total kontrol.

Det første, der bemærkes i kabinen, er nye rat. Det afspejler designet i Nissans nyeste modeller på verdensplan inkl. den helt nye Micra og den nye X-Trail, og det er standardudstyr i alle versioner af Qashqai. Den D-formede, horisontale bund gør det nemmere for føreren at komme ind og ud af bilen, og det giver samtidigt et mere sportsligt ”look and feel”.

Når det gælder kørekomfort har fokus været på mere rolige karrosseribevægelser og forbedret støddæmpning. Det er opnået ved at tilpasse støddæmperne, reducere det enkelte hjuls fjedervandring og ændre visse gummikomponenter. Krængningsstabilisatorens stivhed er blevet øget, og karrosseribevægelsen ved kørsel over store bump er nu reduceret takket være ændringer af bilens Active Ride Control-system.

Den nye Qashqai omfatter markante forbedringer af støj, vibrationer og hårdhed (NVH). Mere lydisoleringsmateriale og materiale af en højere kvalitet er blevet tilføjet i fordørene og bag ved de bageste hjulkasser. Der er blevet integreret ekstra tætningslister omkring fordørene, og siderudeglasset i bagdørene er nu tykkere – fra 3,15 mm til 3,85 mm, hvilket forbedrer køreoplevelsen for bagsædepassagererne.

I løbet af første kvartal af 2018 introducerer Nissan ProPILOT til den nye Qashqai. Det er første skridt på mærkets vej til selvkørende biler, hvor førerne får større frihed med mulighed for automatisering af de kedelige elementer af deres kørsel.

ProPILOT overtager styring, acceleration og opbremsning i en enkelt vognbane på motorveje i tæt trafik og ved kørsel med høj hastighed. Systemet er baseret på tre teknologier – Lane Keep Assist (LKA), intelligent fartpilot (ICC) og Traffic Jam Pilot (TJP). ProPILOT, som er intuitivt at anvende, aktiveres via en knap på rattet i Qashqai. Informationerne vises i kombiinstrumentet mellem instrumenterne. Der vil komme flere informationer om ProPILOT, når vi kommer nærmere på lanceringen.

Opgraderingerne af Qashqai er udført af Nissans ingeniører i Storbritannien, Spanien og Tyskland. Bilen vil fortsat blive produceret på Nissans topmoderne fabrik i Sunderland i England, som er en af Europas mest effektive bilfabrikker.

Den nye Nissan Qashqai blev præsenteret tidligere på året i forbindelse med biludstillingen i Geneve, og den kommer til salg i Danmark fra slutningen af august 2017.