Opel introducerer nu Astra med traditionelt bagagerum og fire døre som et supplement til stationcar, hatchback og coupe versionerne. Samtidig gennemgår hele Astra programmet en mindre opdatering med ny dieselmotorer på 130 hk til Sports Tourer samt en kraftig 195 hk dieselmotor og 1,4 T benzinmotor med overboost.

Opel Astra programmet bliver nu komplet med introduktionen af en sedan med fire døre. Astra findes dermed som både hatchback, coupé, stationcar og sedan. Ud over den nye karrosserivariant har Astra GTC, Astra 5 dørs og Sports Tourer gennemgået en diskret fornyelse af front- og hækdesignet, og en ny kraftig dieselmotor på 195 hk er tilføjet motorprogrammet. Den nye meget økonomiske 130 hk dieselmotor har fundet vej til Sports Tourer versionen, hvor den kører 25 km/l.

Med 2,0 BiTurbo CDTI får den kraftigste dieselmotor version af Astra 143 kW/195 hk i ydelse og same drejningsmoment som en OPC nemlig 400 Nm. Motoren er udstyret med avanceret sekventiel BiTurbo teknologi med dobbelt intercooler. To turboladere samarbejder om at optimere ydelse og forbrug alt efter omdrejningstal og belastningen af motoren. Den nye kraftige dieselmotor kan leveres til Astra GTC, 5 dørs hatchback og Sports Tourer.

Opel har også forbedret ydelsen på 1,4 Turbo med 140 hk. Denne motor har fået en overboost funktion, der giver en kortvarig forbedring af momentet fra 200 Nm til 220 Nm, når speederen trædes i bund for eksempel under en overhaling.

Friskere design gør bilen mere elegant
De nuværende 5 dørs og stationcar versioner af Astra har fået et mindre facelift med et friskere og mere elegant design foran. Den nye 4 dørs sedan er født med den nye Astra front. Opels designere har givet Astra fronten en lavere grill inspireret af Astra GTC. Den øvre grill på 5 dørs hatchback, Sports Tourer, og 4 dørs sedan er udstyret med en vingeformet blank liste med tredimensional effekt, så det ser ud som om, den svæver i grillen. Forlygterne har fået en mørk toning også på Essentia og Enjoy versioner, og LED kørelys kan nu leveres i kombination med de normale halogen forlygter og ikke kun sammen med AFL+ xenon.    

Over 700.000 Astra solgt siden introduktionen
Med lanceringen af en ny karrosserivariant, nye motorer og fornyelsen af designet bygger Opel videre på en succes, der blandt andet har indbragt Opel den tyske pris Det gyldne Rat for den nuværende Astra generation og den bedste bedømmelse i DEKRA’s 2012 kvalitetsrapport over brugte biler.

Astra står for en tredjedel af alle solgte Opel, og siden introduktionen har salget rundet 700.000 biler på europæisk plan. Astra ligger nummer tre over antallet af solgte biler i sin klasse i Europa og nummer to i Tyskland.

I Danmark er der indtil august måned solgt knap 5000 Astra – nogenlunde ligeligt fordelt mellem hatchback og Sports Tourer. GTC versionen kom senest på markedet og er foreløbig solgt i under 100 eksemplarer i Danmark.