Ny Opel Astra Wagon:

Den ny Astra Wagon endnu mere rummelig end forgængeren

2,70 m akselafstand giver rigelig plads og op til 1.570 liter i ”lastrummet”

Ekstra: Forskydeligt bagsæde og ”FlexOrganizer”-system giver endnu mere alsidighed

Fem benzinmotorer og fire CDTI common rail dieselmotorer med 80 til 200 hk præsenteres på de europæiske markeder fra efteråret.

Kun nogle få måneder efter den meget succesfulde præsentation af 5-dørsmodellen kan Astra-familien byde et nyt medlem velkommen.

Den nye Astra Wagon har verdenspremiere på den internationale biludstilling i Madrid (20.-30. maj). Den dynamiske og elegante Astra Wagon kan bestilles på flere europæiske markeder fra juni, de europæiske forhandlere har den i deres udstillingslokaler i oktober. Den ventes til Danmark i det sene efterår.

1.570 liters plads

Takket være sin akselafstand på 2,70 m har den nye Opel Astra station Wagon rigelig plads til passagerer og bagage. Mange detaljer som det forskydelige bagsæde (ekstraudstyr) og ”FlexOrganizer”-systemet gør det op til 1.570 liter store lastrum endnu mere alsidigt.

Med den store rummelighed er Astra Wagon vokset i forhold til forgængeren – nemlig med ekstra 70 liters bagageplads - ifølge VDA målemetoden.

Stort motorudvalg

Astra Wagon tilbydes på de europæiske markeder med et bredt udvalg af motorer - med fem benzinmotorer og fire CDTI common rail dieselmotorer og en spændende udstyrsliste specielt for dette segment. Det specielle udstyr omfatter bl.a. det interaktive chassis med elektronisk dæmpningskontrol. Styretøjsforbundne lygter med dynamisk kurvelys og et stabiliseringsprogram for trailere.

Ekstra muligheder og stor plads

Med en akselafstand på 2,70 meter, hvilket er 9 cm længere end 5-dørsmodellen og den tidligere Wagon, er der et bagagerum på 530 liter med bagsædet i normal stilling. Ved at slå bagsædet med ryglæn ned kan bagagepladsen let udvides til 1.570 liter, hvor forgængeren havde 1.500 liter.

Bagsædet med ryglæn er delt 40:60 som standard, men som ekstraudstyr fås et splitbagsæde delt 40:20:40. Hvis bilen er udstyret med det forskydelige bagsæde, kan benpladsen på 897 mm forøges med ca. 40 mm til 936 mm. Bagsædet kan forskydes 105 mm. Ved at skyde bagsædet frem forøges længden på bagagerummet med 60 mm op til 1.135 mm sammenlignet med standardversionen på 1.072 mm.

Hvis man vælger et nedfælgbart frontpassagersæde, kan den maksimale længde udvides til 2,75 meter.

Med lige sidevægge, et pakkerum under gulvet og store siderum samt et 12 volt strømudtag er bagagerummet i den nye Astra yderst alsidigt. Underkanten af bagagerummet med en læssehøjde på 582 mm er som standard beskyttet mod skrammer af en kantning med rustfrit stål medvirkende til indtrykket af høj kvalitet.

Opels forståelse af kundernes ønsker kommer også til udtryk i det nye dække over bagagerummet. Kun et let tryk og åbnemekanismen ruller dækket jævnt og lydløst tilbage, så der bliver let adgang til rummet.

Det patenterede ”FlexOrganizer”-system er allerede afprøvet i Vectra Wagon, kan også fås til den nye Astra Wagon. Med et omfattende udstyr kan bagagerummet indrettes til sikker transport af al slags gods.

Den nye Opel Astra Wagon med den dynamiske front, tredimensionale baglygter og distinktive sideruder fortsætter 5-dørs modellens progressive designlinie. Tagskinnerne kendt fra Opel Signum fås i sort eller sølv, og de understreger bilens elegante udseende.

Der kan vælges mellem fem benzinmotorer og fire CDTI common rail turbodieselAstra Wagon, der først vil blive produceret i Bochum, Tyskland og kort efter også i Antwerpen, Belgien, vil på de fleste europæiske markeder kunne fås med det samme store udvalg af motorer som 5-dørsmodellen. De omfatter moderne ECOTEC benzin- og dieselmotorer med slagvolumen mellem 1,4 og 2,0 liter og en effekt fra 80 til 200 hk. Foruden 1,9 CDTI på 150 hk – den kraftigste dieselmotor i denne klasse – udvider den nye 1,9 CDTI på 120 hk udvalget af dynamiske dieselmotorer til fire for Astra modelserien. Begge 1,9 CDTI-motorerne kan som ekstraudstyr leveres med vedligeholdelsesfrit partikelfilter. Alle Astra-motorerne opfylder Euro4-standard-forureningsstandard.

Transmissionssystemerne består af en sekstrins manuel gearkasse (standard i forbindelse med 1,9 CDTI og 2,0 turbo, ekstraudstyr til 100 hk 1,7 CDTI), en femtrins manuel gearkasse, en firetrins automatisk gearkasse (ekstraudstyr til 1,8 ECOTEC) og den seneste udgave af Easytronic automatiserede manuelle gearkasse, der fås i forbindelse med 1,6-liter motoren med brændstofbesparende Twinport-teknologi.