Opels bestseller Astra på vej mod nummer 1 million

Salget af Opel Astra steg med 25 procent i 2005, hvor Opel Astra blev nummer et i otte europæiske lande. Astra Wagon er den mest populære wagon i mellemklassen i Europa.

To år efter lanceringen nyder Opel Astra stadig stor popularitet over hele Europa. Salget af Astra, der har vundet mange sammenlignings tests arrangeret af bilblade, steg fra 400.000 i 2004 til 515.000 biler i 2005. En vækst på omkring 25 procent, som bringer denne Astra generation tæt på bil nummer 1 million.

Hver tiende nyindregistreret bil i Europa er en Opel, med Astra ledende i otte lande i 2005. I februar i år var Astra den best sælgende kompakte bil i Tyskland og i hele Europa. Sammen med den 5-dørs og GTC er især Astra Wagon særdeles attraktiv for nybilkøberne. Den markerer sig med den fleksible og rummelige indretning som en flot nummer et som den mest populære kompakte wagon i Tyskland og Europa.

I Danmark blev sidste år solgt knap 2.900 Opel Astra, jævn fordelt på den nye model og forgængeren med navnet Classic, begge modeller fås med moderne, økonomiske Twinport motorer. Astra fås med motorer, der yder fra 90 til 240 hk. Fra en 1,4 liters Twinport til en 2,0 liters turbomotor, der i Astra OPC yder fornemme 240 hk.

Fra maj udvides Astra familien med Astra TwinTop. Coupeen er med sit avancerede metalfoldetag samtidig en cabrio, har fire fuldgode sæder og god bagageplads. Astra TwinTop kommer på det danske marked til priser fra 375.000 kr.