Opel Meriva med nyt design, nye motorer og forfinet teknik

Opel Meriva kommer fra februar næste år med flere nyheder: nyt design for og bag, den fås nu med en 1,3 CDTI motor på 75 hk og en 1,6 Twinport på 105 hk, og Meriva OPC kommer ”på toppen” med en 180 hestes 1,6 liters turbomotor.

Der er solgt over 500.000 Opel Meriva siden introduktionen i maj 2003. Modellen er derfor den dominerende i dette segment både i Tyskland og hele Europa.

Den kompakte 5-sædede bil har premiere på Bologna Motor Show (3. december til 11. december) og modellen kommer til salg i foråret 2006.

Merivas front genspejler nu hele Opel familiens designstil, med den blanke tværgående bjælke i grillen foran. I kabinen er stofferne nye, og der er nu krompynt til understregning af bilens kvalitetsniveau, på instrumentpanelet, dørene, dørhåndtag, gearskifteknop og håndbremsehåndtaget.

Meriva kan fås med 1,3 CDTI dieselmotoren, der yder 75 hk, og også med 1,6 Twinport motor på 105 hestekræfter.

20 kilometer pr. liter

1,3 CDTI motoren er en common rail med fire ventiler pr. cylinder. Denne motor findes også i Corsa og Astra. Den blev kåret som Årets Motor 2005 i klassen 1,0 til 1,4 liter af motorjournalister fra 24 lande, takket være dens raffinerede gangkultur, lave forbrug og fleksibilitet. Meriva fås med denne dieselmotor en topfart på 157 km/t, og et gennemsnitsforbrug, der byder på 20 kilometer på en liter diesel.

14,9 kilometer literen

Den anden nye motor i Meriva er 1.6 Twinport ECOTEC, kendt fra Astra og Zafira. Den yder 105, og gennemsnitsforbruget giver 14,9 kilometer pr. liter. Det er omkring seks procent bedre økonomi end forgængeren, der havde fem heste færre.

Foruden krombjælken foran syner det store luftindtag i stødfangeren meget, der er luftindtag i siderne og integrerede tågeforlygter. Den nye model har en kromstribe bagtil sammen med mørktonede baglygter.

En ny standard

Opel fasttømrede en ny standard i maj 2003 med Merivas FlexSpace koncept. Den fleksible indretning er stadig i front, med mulighed for på et øjeblik at ændre bilen fra en 5-sædet til en 4-personers, måske en 3-personers, to - eller måske en 1-personers bil med masser af plads. Og det sker uden at man skal tage sæder ud.

Topmodellen: Meriva OPC

Topmodellen Meriva OPC er ny i modelviften. Den er forsynet med en nyudviklet 1,6 liters turbomotor, der udvikler 180 hk. Det bringer Meriva OPC fra nul til 100 km/t på 8,2 sekunder, topfarten er 222 km/t. Denne kompakte sportsudgave har verdenspremiere på Essen Motor Show fra 25. november til 4. december.