Med få undtagelser betyder ændringerne af registreringsafgiften på personbiler, at alle Opel og Saab personbiler falder i pris. Største prisfald får Opel Corsa, hvor den billigste kommer til at koste 119.718 kr.

General Motors Danmark lader hele gevinsten ved omlægningen af registreringsafgiften komme kunderne til gode. Der har været spekulationer om, at bilimportørerne ville øge prisen før afgift for dermed at sikre en større fortjeneste på bilerne, men for både Opel og Saab gælder det, at afgiftsændringerne får den fulde positive effekt for kunderne.

Vi regulerer ikke vores priser til forhandlerne, der derfor har mulighed for at sænke prisen til kunderne med den fulde effekt af afgiftsændringerne, siger marketingchef Steen Davidsen, GM Danmark.

Kunderne kan dog ikke automatisk regne med at prisen falder med hele det beløb, bilen bliver billigere som følge af afgiftsændringerne.

I mange tilfælde har forhandlerne taget en brugt bil i bytte for den nye, og den får forhandlerne også mindre for, når den skal sælges. De brugte biler er jo også blevet mindre værd som følge af afgiftsændringerne.

Med ganske få undtagelser vil der være prisfald over hele linjen i Opel og Saabs personbilsprogram. Kunder, der har bestilt en Opel eller Saab personbil og endnu ikke har fået den leveret, vil derfor få reduceret prisen med den fulde virkning af lovændringen. For en Corsa 1,3 diesel Essentia med 75 hk betyder det, at prisen falder 24.390 kr. fra 177.600 kr. til 153.210 kr. Den hurtigste Opel Corsa 1,6 Turbo OPC med 192 hk falder også i pris fra 299.900 kr. til 286.325 kr.

Den nye Opel GT med 264 hk er en af de få Opel personbiler, der stiger i pris. Prisstigningen er dog beskedne 2133 kr. – fra 645.985 kr. til 648.118 kr.

De nye priser for Opel og Saab personbiler vil gælde frem til modelår 2008.

Varebiler mellem 2 og 3 tons totalvægt stiger i pris som følge af afgiftsændringerne, men GM forventer, at navnlig den nye Antara Van vil være populær hos kunder, der ønsker en luksuriøs bil på gule plader, og som ikke vil betale den øgede registrerings-afgift og forhøjede tillægsafgift for eventuel privat brug af varebiler over 3 tons.

Antara Elegance Van 2,4 til 238.767 kr. eks. moms er et godt eksempel på, at man stadig kan få luksuriøse biler på gule plader til en fornuftig pris, siger Steen Davidsen.