Opel Signum er i en klasse for sig

Opel Vectra GTS Sport Sedan var den første specialudgave af den ny Opel Vectra. Signum er den næste, og den er så speciel, at den er i en klasse for sig selv. Den er alsidig, fleksibel, byder på mere plads end større bilmodeller, og det omfattende standardudstyr kan suppleres efter ens personlige ønsker.

Med 4.636 mm er den kun 40 mm længere end Vectra Sedan, men akselafstanden på 2.830 mm er hele 130 mm større end i sedan’en, hvilket giver de fremragende pladsforhold.

Bagagerum: 550 liter
De beskedne udhæng for og bag er ikke ensbetydende med et beskedent bagagerum, for det er op til 550 liter, og med bagsæderne foldet ned er der 1.410 liter med et fladt gulv til rådighed. Med Opels FlexSpace system kan de to yderste bagsæder forskydes med 13 centimeter i længden – noget, som virkelig mærkes - og ryglænene kan fra oprejst stilling hældes i en vinkel på 30O. Signum kan bestilles hos de danske Opel forhandlere.

Udstyr over alle grænser
Selv standardmodellen har et usædvanligt udstyr. Airconditionering, centrallås med fjernbetjening, elektrisk rudehejs for og bag, airbags og sideairbags i fuld størrelse ved forsæderne, gardinairbags både ved forsæde og ved bagsædet samt aktive hovedstøtter ved de fire yderste pladser.

Desuden er seneste generation af ESP elektronisk stabiliseringsprogram standard.

Modellerne
I Danmark fås to udstyrsvarianter, ”Elegance” og ”Sport”.

Elegance: Foruden standardmodellens udstyr har ”Elegance” læderrat, læder på gearskiftet, specielt indtræk, tågelygter og 16” letmetalfælge.

”Sport” har et tre-egers sportsrat med perforeret læder, sportschassis med 20 mm lavere højde, 17” letmetalfælge, synlige udblæsningsrør og dellæder indtræk på bilens sportssæder.

Til personlig indretning
Signum-kunderne har også mulighed for at vælge en masse ekstraudstyr til indretning af bilen efter personlige krav og ønsker. Dette omfatter læderindtræk, klimakontrol, eldrevet glassoltag , xenon forlygter, forvarmning af motor og kabine med fjernkontrol, computer med check-kontrol, parkeringspilot, regnsensor og dæktrykmonitor. Desuden er der et stort udvalg i ”infotainment” og kommunikationssystemer. Det dækker alt fra de fineste audiosystemer med CD-afspiller til kombinerede systemer med integreret GSM-telefon og/eller den seneste generation af GPS-navigationssystemer. Alle anlæg passer perfekt i instrumentbrættet.

Lyser om hjørner
Fra efteråret 2003 kan man som ekstraudstyr få lygter, der ser om hjørner. Afhængig af ratudslag og hastighed lyser lygterne med en vinket på op til 15O ind i kurven, hvilket betyder, at svinget er op til 90 procent bedre belyst. Ved lave hastigheder op til 40 km/t bliver snævre kurver og T-kryds ved hjælp af en reflektor belyst næsten i en vinkel på 90O i forhold til den oprindelige kurs i 30 meters afstand fra bilen. Køres der med nedblændet lys, vil det ved hastigheder over 120 km/t eller efter længere tids kørsel lige ud blive lidt mere langtrækkende – altså bedre fremsyn uden at modkørende trafikanter blændes.

Priseksempler:
Signum 2,0 Turbo Elegance – 469.999 kr.
Signum 3,2 V6 Elegance 509.999 kr.
Signum 3,0 diesel common rail Elegance 554.998 kr.
Signum 2,2 Sport 472.499 kr.
Signum 2,0 Turbo Sport 495.498 kr.
Signum 3,0 diesel sport 580.501 kr.

Udstyrsdetaljer:
Blandt standardudstyret på Opel Signum kan fremhæves:højde- og længdejusterbart rat, automatiske selestrammere foran og bag, 3-punktssele på midterste plads bagi, grill i bilens farve, farvet rudeglas overalt, begge forsæder med varme, varmekanaler til bagsædet, ventilation til bagsædepassagererne via midterkonsollen, læselys (to foran, to bag), forberedt for radio, med syv højttalere, Opel Fix barnesæde system i bagsædet, højtryksspuler på forlygterne med opvarmelige dyser, sidespejle med eldrev og varme, midterarmlæn foran.

Elegance har foruden standardudstyret også letmetalfælge 6,5JX16 med 5 eger og dæk 215/55 R16, to tågelygter foran, skindbeklædt rat samt justerbar lændestøtte og 8-vejs justering af højre forsæde.

Sport har desuden bl.a. letmetalfælge 7JX17 5-eget og dæk 215/50 R17. Sport har også sportssæder foran, synlige udstødningsrør, sænket karosseri (20 mm), to tågelygter foran samt justerbar lændestøtte med 8-vejs justering af højre forsæde.