Peugeot-forhandlerne holder premiere på den nye 1007 i weekenden 18.–19. juni ved et åbent hus arrangement kl. 11-15, hvor de glæder sig til at løfte sløret for en af årets bilnyheder i Danmark.

Peugeot 1007 er lidt magisk, og helt anderledes end alle andre. Den raffinerede og nytænkende city-MPV er designet til fremtiden, tegnet med sikker hånd af italienske Pininfarina. 1007 er en bil, der bryder med konventionerne og viser nye veje. Den er fyldt med utraditionelle løsninger, der punkt for punkt imødekommer behovene i en moderne dagligdag, og overalt er der brugt materialer og teknik af høj kvalitet.

De ”magiske” skydedøre

En af 1007´s specialiteter er de elektriske skydedøre, som åbner for helt nye muligheder. De to døre kræver kun få centimeter plads for at åbne og lukke, og bilen kan derfor nemt parkeres på trange steder, man risikerer desuden ikke at åbne døren ud i en cyklist eller en forbikørende bil.

De brede skydedøre kan åbnes med et tryk på fjernbetjeningen, ved tryk på knapper på instrumentbordet eller ved hver dør. Der er desuden håndtag, så dørene kan åbnes manuelt både indefra og udefra. Døråbningerne er hele 92 cm. og det giver en komfortabel ind- og udstigning, og gør det lettere at komme ind til eksempelvis en barnestol på bagsædet. Som en ekstra bonus har fjernbetjeningen en lokaliseringsfunktion, som sikrer, at man til hver en tid kan finde sin bil i et overfyldt parkeringshus.

4 passagerer, ekstra bagage eller arbejdsbord?

Den rummelige kabine i 1007 er modulopbygget, fleksibel og fyldt med praktiske løsninger. Der er to brede sæder foran og bagi, der alle kan skydes, vippes og foldes, hvilket giver kabinen mange funktioner. Man kan få et godt arbejdsbord, nærkontakt til et barnesæde bagi, plads til kasser eller fyldte poser foran forsædet, og bagagerummet kan variere fra 178 liter med bagsæderne helt tilbage, 364 liter med bagsæderne helt fremme og helt op til 1048 liter med bagsæderne helt foldet sammen. Kabinen er desuden udstyret med masser af smarte opbevaringsrum, skuffer under sæderne, rum under vogngulvet osv.

Nye farver i et snuptag

Fleksibiliteten gælder også det flotte interiør, hvor stil og farveoplevelse kan ændres på 15 min.. Med ”Caméléo-kittet” bestående af 18 dele, kan man i et snuptag skifte bl.a. betrækdele til alle sæder, måtter til instrumentbordet, pynteringe og dørpaneler. ”Caméléo-kittet” fås i 12 forskellige design, fra klare og moderne farver og mønstre til diskret elegance til en overkommelig pris på kr. 2495,-.

Unikke køreegenskaber

Køreoplevelsen i en 1007 er fuldblods Peugeot. 2-Tronic-gearet kræver blot et lille tryk på gear-grebene ved rattet, eller man kan vælge at lade automatikken klare gearskiftene helt. Som alternativ kan man afhængigt af den valgte model få 1007 med helt manuelt gear. Undervognen giver kvikke bevægelser, god vejkontakt og ”tæt” styring, og der kan vælges mellem tre dynamiske motorer: en 1,4 l og 1,6 l benzin eller en 1.4 HDi.

Ud over en bred vifte af komfortudstyr er 1007 udstyret med et omfattende aktivt og passivt sikkerhedssystem bestående af bl.a. 7 airbags, forstærket karosseri, Isofix-beslag til barnesæder, ESP (elektronisk stabilitetsprogram), ABS, EBD (elektronisk bremsekraftfordeling), ASR (anti-spin) og EBA (Emergency break assistant). Dette gennemførte sikkerhedssystem har bragt 1007 helt til tops i Euro NCAP´s sikkerhedstest, hvor den opnåede en rekordscore på 36 points og de maksimale fem stjerner for den samlede sikkerhed ved frontal- og sidekollisioner.

1007 i tre versioner: City, Dolce og Sporty

City er basisversionen med et omfattende udstyr som fjernbetjent centrallås med lokaliseringsfunktion, el-ruder foran og el-justerbare sidespejle med varme.

Dolce er komfortversionen, der ydermere har læderrat, aircondition og tågelygter.

Sporty er den ekstra dynamiske version, der oven i Dolce-versionen bl.a. har 16 ” alufælge, sportssæder foran, forkromet udstødningsrør og indfarvede sidelister.Af optioner er der bl.a. mulighed for elektrisk soltag med anti-klem, parkeringsradar, fartpilot og klimaanlæg (sidstnævnte kun på Dolce og Sporty).

Priserne på Peugeot 1007 starter ved kr. 179.990,-.