Peugeot løfter nu sløret for en helt ny model i familiebilsklassen: 5008 – en kompakt, men usædvanlig rummelig MPV, der sætter helt nye standarder i klassen. 5008 er en syntese af mærkets kerneværdier og viser overbevisende talenter på vigtige områder som teknologisk innovation, køreegenskaber, komfort og ikke mindst aktiv sikkerhed. Peugeot 5008 forventes introduceret i Danmark primo 2010.

Model-betegnelsen 5008 er et ekko fra Peugeots fortid og erfaring som producent af familiebiler. Med 5008 reintroducerer Peugeot den berømte 5-serie, og den skal følge i fodsporene på berømte modeller som 504 og 505 Stationcar. Familiebilen 505 Stationcar var med sine 7 sæder reference for familiebiler, og målet for 5008 er netop at positionere sig som referencemodel i segmentet. Efter 308 SW og den helt nye 3008 kommer 5008 som en naturlig udvidelse af modelprogrammet  i familiebilsklassen, da den 4,53 m lange og 1,64 m høje MPV kan rumme op til 7 personer.

En aerodynamisk og elegant MPV
Med sit aerodynamiske design og en Cx-værdi på 0,29 giver 5008 indtryk af at glide gennem luften som et projektil. Bilens front med den dynamiske motorhjelm og skrånende forrude giver en strømlinet profil, der understreges af kromdetaljer på både fronten og siderne.
De store sideruder synes at omkranse hele bilen, hvilket især skyldes, at de bagerste sideruder fortsætter om i bagruden.  Det samlede glasareal er på hele 7,7 m3, og det giver en lys og behagelig passagerkabine, ikke mindst for passagerne bagerst, der desuden kan nyde godt af det ekstra lys fra det store panoramaglastag.

Bagtil er 5008 designet til at give let adgang til bagagerummet, og bilens særlige stil fortsætter rundt på bagenden og understreges af baglygterne.

Et interiør designet til køreglæde
Den hævede førerplads, som er typisk for MPV-segmentet, giver fører et godt udsyn og en god fornemmelse af sikkerhed. Som alle bilens sæder er førersædet designet efter nyeste ergonomiske forskrifter, og kombineret med rattets særlige placering (som i 308 hatchback) giver det en meget komfortabel køreposition, der sikrer føreren fuld kontrol. Samtidig er instrumentpanelet og alle kontrolfunktioner omhyggelig udformet og placeret, så de sikrer føreren en optimal kørsel – her kan bl.a. fremhæves ”Head-up Display” der er inspireret avancerede jagerfly.

Gennemtænkt fleksibilitet og rummelighed
Når det gælder beskrivelsen af kabinen i 5008 er ordet rummelig ikke en overdrivelse. For eksempel er albuebredden 1476 mm på de forreste sæder og 1520 mm på anden sæderække, der har 3 individuelle sæder. Tredje sæderække giver plads til to voksne passagerer og tilbyder en albuebredde på 1341 mm. Der er både god plads i højden og til benene, så høje passagerer kan bekvemt finde sig til rette.

En velafstemt undervogn og en gennemtænkt lydisolering bidrager til passagerkomforten, og passagerne på de bagerste sæder kan uden problemer tale med passagerne på forreste række. Varme og ventilation kan justeres både fra førerpladsen og mellemste sæderække.


Fællesnævneren for indretningen i kabinen er fleksibilitet. De tre sæder på midterrækken kan rykkes 13 cm på langs og kan ligesom de to bagerste sæder foldes individuelt ned, så de ligger plant med gulvet og læssekanten. Også det forreste passagersæde kan foldes ned, og bagagerummets længde bliver da hele 276 cm.

Bagagerummet er takket være sin rektangulære form blandt de største i klassen. Med tredje sæderække foldet ned kan det rumme 758 – 823 liter afhængigt af anden sæderækkes position. Hvis hattehylden tages bort øges bagagerumsvolumenen til 1247 liter, og med midtersæderne foldet ned bliver den hele 2506 liter.

Herudover findes der adskillige opbevaringsmuligheder i forskellige størrelser i hele kabinen og ved alle sæder.

Teknologiske innovationer
5008 tilbyder det nyeste af Peugeots navigations- og multimedie systemer WIP (Word In Peugeot). Fra WIP Sound med en MP3-kompatibel CD radio, som kan fuldendes med Bluetooth og USB-tilslutning, til en WIP NAV (navigationsanlæg med bl.a. 7” farveskærm) og WIP COM 3 D (navigationsanlæg bl.a. med 9” farveskærm, 30 GB harddisk og DVD). Også passagererne på bagsæderne har mange multimediemuligheder, eksempelvis to 7” farveskærme på nakkestøtterne foran og der er mulighed for at koble hovedtelefoner til diverse spil, musik eller DVD anlæg.

5008 er desuden udstyret med den nyeste teknologi for at øge sikkerhed og komfort:

• ”Head-up Display”. Det giver essentielle informationer om fart, fartpilot/-begrænser og Distance Alert på et gennemsigtigt panel projiceret op på forruden.
• ”Distance Alert” hjælper føreren til at holde den korrekte sikkerhedsafstand. En sensor under for kofangeren måler afstanden i sekunder til den forankørende bil og transmitterer disse data til ”Head-up Display”
• ”Snow Motion” er et intelligent antispin system (ASR), som udover det sædvanlige antispin hjælper fører til at starte og accelerere på en iset eller snedækket vej – ”Snow Motion” fungerer naturligvis optimalt med vinterdæk.
• Hoved/gardinairbags er muligt på alle tre sæderækker på udgaver med syv sæder og aktiveres på samme tid som de almindelige sideairbags.


Et omfattende miljøeffektivt motorprogram
5008 introduceres internationalt med seks forskellige motor af nyeste generation, som alle lever op til Euro 5 normen. Fælles for de to benzinmotor og de fire dieselmotorer er fine præstationer kombineret med både lavt brændstofforbrug og lavt CO2-udslip.

Benzinmotorer kombineret med 5-trins gearkasse: 1,6 liter VTi med 120 hk og 1,6 liter THP med 150 hk. 

Dieselmotorer: 1,6 liter HDi FAP 110 hk med 6-trins manuel gearkasse, 1,6 liter HDi FAP med 110 hk (semiaut.), 2,0 liter HDi FAP med 150 hk med 6-trins manuel gearkasse og 2,0 liter HDi FAP med 163 hk (aut.).

Peugeot 5008 introduceres i Danmark ved årsskiftet og modelprogrammet og specifikationer er endnu ikke fastlagt.