Peugeots nye kandidat i firmabilsklassen, 508, har fået en forrygende start på det europæiske marked med et salg, der ligger 40 % højere end forventet. Også i Danmark har 508 fået en meget positiv modtagelse, som betyder stor efterspørgsel på modellen hos de danske forhandlere.


Nu har Peugeot 508 netop fået blåstemplet sit sikkerhedsniveau af den europæiske sikkerhedsorganisation, EuroNCAP, der i sin crashtest af 508 har tildelt den de maksimale 5 stjerner efter det nye strengere reglement. I testresultatet fremhæves især piskesmældstesten som positiv, og sikkerheden før børn udmærker sig ved en topplacering.

EuroNCAP har offentliggjort sine seneste crashtestresultater, hvor blandt andet Peugeot 508 er blevet testet og markerer sig ved at være blandt de modeller, der har opnået de maksimale 5 stjerner for det samlede sikkerhedsniveau.

EuroNCAP vurderer sikkerheden for voksne på forsæderne som god, idet kabinen forblev stabil i frontaltesten og det ikke var nødvendigt med knæairbags for at sikre det vigtige benområde. Særlig resultatet i piske-smældstesten fremhæves som positivt.

Sikkerheden for børn får maksimal score for børn på 3 år. Her fremhæves muligheden for at frakoble passagerairbaggen og informationen om, hvorvidt airbaggen er tilkoblet eller ej roses for at være meget tydelig.

Peugeot 508 er som standard udstyret med selealarm på alle sæder og ESC og fra Active-niveau er også fartpilot/-begrænser standardudstyr. ESC-systemet bestod EuroNCAPs nye dynamiske ESC test på overbevisende vis og sammen med det generelle høje aktive sikkerhedsniveau har det resulteret i 7 points for aktiv sikkerhed svarende til hele 97 % af mulig pointscore.