Britiske politibetjentene øver sig på biljagter i Playstation-spillet Gran Turismo Sport

Fire betjente fra Lincolnshire Police Department i Storbritannien fik for nyligt lidt af en alternativ opgave. Sammen med GT Academy skulle de se, om bilspillet Gran Turismo Sport kan hjælpe til at gøre deres kørsel hurtigere og mere sikker.

De fire betjente havde en dag på racerbanen Silverstone, hvor GT Academy holder til. GT Academy er en racerskole, der er baseret omkring spillet Gran Turismo og støttet af Nissan, hvor de bedste spillere i den virtuelle verden kan vinde en chance for at køre med i en vaskeægte racerserie. Og det er netop denne knowhow, politiet i Lincolnshire vil udnytte. Kan man forbedre betjentenes evner ved at lade dem spille Gran Turismo Sport, så er det måske værd at ændre nogle af uddannelsestrinene for betjentene, så de kan blive endnu bedre og dermed mere sikre, når de eksempelvis skal deltage i en biljagt.

Virtuel reality
Helt konkret blev de fire betjente bedt om at sætte en tid på Silverstone i en BMW 5-serie-politibil for så at prøve banen i Gran Turismo Sport. Det nye spil tilbyder et virtuel reality mode og kan analysere kørestilen og giver tips til at undgå over- eller understyring, for meget fart på vej ind i sving og alle de andre fejl, som man kan begå på en racerbane.

Ude på den virkelige racerbane forbedrede alle fire betjente omgangstiden med op til en fem sekunder, og som en ekstra bonus forbedrede de samtidig stabilitet og kontrol, forklarer vicepolitikommisær Shaun West.

”Spillet skal aldrig være en erstatning for de traditionelle træningsmetoder, men vi søger altid nye måder at supplere undervisningen af vores officerer og medarbejdere. Hvis Gran Turismo kan træne racerkørerer i verdensklasse, så er vi åbne overfor at undersøge, om spillet kan hjælpe med at udvide den måde, vi tænker vores træningsmetoder.”