Polo med power

Volkswagen Polo har et klassisk udseende og en størrelse og teknik, som gør den nem at manøvrere. Da den ydermere fås i adskillige motorversioner, appellerer den til en bred gruppe af mennesker. Snart indtager en 1,9 liters TDI-model med 130 hk de danske veje. Kraftoverskuddet i den nye Polo-version gør det sikrere at foretage en overhaling, når det er nødvendigt, og hurtigt komme ind i højre kørebane igen.

Økonomiske toppræstationer med højtryksindsprøjtning

Den høje ydelse skyldes blandt andet det avancerede pumpe-dyse-system. Hver af motorens cylindre er forsynet med sin egen pumpe-dyse-enhed, som meget præcist sprøjter brændstoffet ind i brændstofkammeret med et tryk på op til 2.050 bar. Effekten af dette er, at Polo kan skyde en fart på 206 kilometer i timen. Som en behagelig bieffekt forbrændes dieselolien så godt, at denne Polo TDI ved blandet kørsel kan køre over 19 kilometer pr. liter diesel. Drejningsmomentet på hele 310 Nm ved 1.900 omdrejninger giver et solidt bundtræk, som i kombination med en nøje afstemt sekstrins gearkasse kan få Polo til at accelerere fra nul til hundrede kilometer i timen på kun 9,3 sekunder.

Sportslig og let at styre

Som på det øvrige Polo-program hjælper det elektroniske stabiliseringsprogram, ESP, og den fartafhængige elektrohydrauliske servostyring med at tøjle kræfterne. Servostyringen kan forprogrammeres i seks forskellige niveauer, afhængig af førerens kørestil. En Polo som den nye TDI med 130 hk kan f.eks. indstilles til en strammere og dermed sportsvognslignende styring. Sænket undervogn, sekstrins gearkasse og 15” fælge er sammen med læderbetrukket rat, håndbremsearm og gearstang med til at understrege det sportslige udtryk.

Pris og Plus

Polo TDI 130 hk kan leveres fra juni 2004. For tre-dørs-versionen forventes prisen at blive 257.000 kroner.

Udstyrspakken Plus fås også til denne Polo. Plus betyder i denne sammenhæng, at kunden får praktisk udstyr til en værdi ca. 40.000 kroner for en pris af 4.994 kroner. Plus-pakken omfatter blandt andet elektrisk rudeoptræk foran, sædevarme, kørecomputer, elektrisk indstillelige og opvarmelige sidespejle, højdeindstillelige forsæder med skuffer under, splitbagsæde, el-opvarmede sprinklerdyser og forlygtesprinkler, tredje hovedstøtte og trepunktsrullesele bagtil. Derudover er der mulighed for at købe ekstraudstyr efter behov og temperament.