Porsche Sports Coupé ”Panamera“ kommer på markedet i 2009

Bestyrelsen hos Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, har netop givet ”grønt lys” til at udvikle og producere endnu en modelserie. Den nye Porsche model bliver en Sports Coupé med fire sæder og fire døre, som vil blive tilbudt med forskellige motorer. Den vil have frontmotor og baghjulstræk. Den nye model er efter 911, Boxster og Cayenne den fjerde modelserie, som bygges af bilfabrikanten i Stuttgart. Den vil få navnet ”Panamera“, opkaldt efter det legendariske løb Carrera Panamericana, og kommer på markedet i 2009. Porsche investerer mere end 1 milliard euro i den nye models udvikling og produktion og financierer det i øvrigt udelukkende med egne midler. Man forventer at sælge mindst 20.000 enheder pr. år.

”Panamera” vil sandsynligvis blive produceret i Leipzig, hvor den sporty terrængående Porsche Cayenne og den raceteknologiske sportsvogn Porsche Carrera GT allerede løber af båndet. Den endelige beslutning træffes dog først efter en række produktionsmøder på fabrikken i Leipzig, som Porsche AGs og Porsche Leipzig GmbHs ledelse vil holde med produktionssiden. Hvis fabrikken i Leipzig bliver valgt til produktionen af den nye model, vil det kræve, at man fra 2006/2007 udvider fabrikshallerne betydeligt, og man vil desuden kunne regne med ca. 600 nye arbejdspladser alene i Leipzig. Også på motorfabrikken i Stuttgart-Zuffenhausen, hvor ”Panamera“s motor vil blive produceret, samt i udviklingscentret i Weissach vil der være ca. 400 nye arbejdspladser.

„Vi har rent faktisk investeret meget tid i denne beslutning. Men nu er vi helt sikre på én ting: ”Panamera” passer til Porsche, fordi den råder over alle de klassiske sportsvognskarakteristika. Hvad angår ydelse, design og køredynamik lever den fuldt ud op til Porsches høje standard. Med denne Sports Coupé giver vi vores kunder et at-traktivt tilbud i den bedste klasse“ siger Porsches administrerende direktør Dr. Wendelin Wiedeking.

Wiedeking meddelte desuden, at Porsche alene vil stå for udvikling og produktion af ”Panamera“: „Vi vil udvikle en selvstændig platform i Weissach til vores fjerde modelserie. Der er ingen planer om et joint venture med en anden bilfabrikant, men for at sikre at denne nye models rentabilitet vil vi arbejde endnu tættere sammen med udvalgte systemleverandører“. Ifølge Porsche-chefens udsagn vil den tyske andel af produktionen udgøre ca. 70 procent. Ligesom 911, Boxster og Cayenne vil således også ”Panamera“ få kvalitetsstemplet ”Made in Germany”.