SEAT åbent hus den 29. og 30. september, premiere på ny Leon Van

I den sidste weekend i september slår de danske SEAT forhandlere dørene op for et åbent hus med premiere på van udgaven af den Leon, der i 2006 blev kåret som Årets Bil i Danmark.

Leon programmet spænder nu fra en økonomisk 85 hk model til den 240 hk stærke Leon Cupra, der nu kan fås som to personers van for under 240.000 kroner inklusive afgift og moms.

Afgiftsomlægning har gjort SEAT Leon endnu mere attraktiv
Som et resultat af regeringens afgiftsomlægning kan de danske SEAT forhandlere nu tilbyde Leon Van på gule plader til en pris fra 138.990 kroner inklusive moms. SEAT Leon er med andre ord blevet et endnu bedre køb, uanset om bilen skal bruges privat eller til erhverv.

Forsynes en ny Leon således med en adskillelse og et tæppebelagt varerumsgulv i stedet for det velkendte bagsæde, belægges bilen kun med 50% i stedet for 180% i registreringsafgift.

For den potente Cupra models vedkommende er den nye gulplademodel mere end 150.000 kr. billigere, når bagsædet er fjernet.

For den nye og brændstoføkonomiske Leon 1,4 Reference Van’s vedkommende er besparelsen på mere end 60.000 kroner sammenlignet med den tilsvarende personbilsmodel, der introduceres til en familievenlig pris lige under 200.000 kroner.

Masser af plads til..
Med kraftfulde motorer og et varerum der let sluger mere end 1.200 liter bagage, er den nye Leon Van gearet til såvel arbejde som pladskrævende fritidsaktiviteter. Bilens store bagklap og næsten 1.500 mm lange og plane varerum giver Leon Van en sjælden kombination af køreglæde og praktisk anvendelighed.

Udstyr og sikkerhed ad libitum – uanset farven på nummerpladerne
Leon Van er ligesom personbilsudgaven udstyret med en velfungerende undervogn med multilink bagaksel, der sammen med et knivskarpt elektromekanisk styretøj, fører bilen sikkert gennem regnvåde efterårsdage.

På sikkerhedssiden rummer Leon avancerede funktioner som ABS, ESP, ASR, TCS, DSR og seks airbags.

Leon føreren forkæles desuden med brugbart komfortudstyr som el-ruder og el-spejle, fjernbetjent centrallås, multijusterbart rat, radio med MP3 afspiller og AUX stik, 12 volt stikudtag samt lys i varerummet.

Sparsommelige og dynamiske motorer
SEAT Leon byder nu på et af Danmarks bredeste motorprogrammer med hele seks forskellige benzinmotorer og fire dieselmotorer. Den brændstoføkonomiske Leon 1,9 TDI kører således hele 20 km/l, hvilket giver den en aktionsradius på mere end 1.100 kilometer på en tankfuld diesel.

Såvel personbil- som van-udgaven af Leon leveres nu med den nye 160 hk stærke 1,8 TSI motor, der sætter nye standarder, når det gælder effekt og moment. Turboudformningen og den nye motorstyring giver hurtigere speederrespons, og motoren leverer et maksimalt drejningsmoment på 250 Nm, fra 1.500 til 4.200 omdrejninger pr. minut.

Den benzindrevne 1,8 liter turbomotor giver Leon en tophastighed på 213 km/t og en acceleration fra 0 til 100 på bare 8.0 sekunder. 6-trins gearkassen og motorens gode momentforløb er stærkt medvirkende til, at 1,8 TSI versionen kører 13,5 km/l i officielt gennemsnitsforbrug og når knapt 18 kilometer pr. liter benzin ved landevejskørsel.

Står der sport (eller varm pizza) på menuen, klarer den 240 hk turboladede Cupra maskine
accelerationen fra 0 - 100 km/t på bare 6,4 sekunder og når en tophastighed på hele 247 km/t

Alle landets SEAT forhandlere modtager de første Leon Van modeller i den kommende uge så de står klar til at blive testkørt ved åbent hus arrangementet den 29. og 30. september.

Yderligere informationer om de nye Leon Van modeller, samt fordelene ved kørsel på gule plader kan findes på www.seat.dk