På den internationale biludstilling i Paris, der løber frem til 14. oktober, viser Renault hele tre konceptbiler. Fælles for dem er, at de giver et godt fingerpeg om Renault's fremtidige designlinie.

Renault har på Paris Motor Show valgt at vise de første to af de 26 biler, som den franske bilproducent har annonceret at ville præsentere frem til 2009. Det drejer sig om Twingo Concept, der er en forsmag på efterfølgeren til den nuværende Renault Twingo, og Koleos Concept, som er en forsmag på Renault's kommende udvidelse af modelprogrammet til også at omfatte firehjulstrækkere og crossovers.

Samtidig viser Renault den elegante, firesædede Nepta cabriolet konceptbil, som understreger den franske virksomheds beslutning om at fordoble sin tilstedeværelsen i topklassen inden 2010.

Twingo Concept – ny bybil

Renault har valgt Paris Motor Show til at afsløre Twingo Concept, der er en forsmag på den Twingo, der præsenteres i løbet af 2007, og som fokuserer på de unges interesseområder, nemlig sport og musik. Motoren er den nye TCE 100, og Twingo Concept har et omfattende multimediaudstyr, bl.a. en midterkonsol, udstyret til brugen af Apple iPod playback og Nokia Smartphone, et såkaldt mixing deck i instrumentbordet, en indfældbar 15" skærm, webkamera og computerfunktioner med internetforbindelse.

Med et kompakt og sportsligt design og en længde på kun 3,6 meter er Twingo Concept en klassisk bybil. Den er udstyret med fire separate sæder med indbyggede nakkestøtter og masser af komfort til fire rejsende. Under motorhjelmen ligger en 1,2 liters turbomotor, der yder 100 hk.

Koleos Concept – baner vejen til nyt segment

Paris Motor Show er også hjemsted for præsentationen af Koleos Concept. Denne udstillingsbil er en robust og sportslig firehjulstrækker, som samtidig har et hjul inden for i crossover verdenen, takket være dens komfort og rummelighed. Planen er, at Koleos kommer på markedet i første halvdel af 2008. Den skal bygges på et nyt, firehjulstrukket chassis og drives af en 2.0 dCi motor, begge dele er udviklet inden for rammerne af Renault-Nissan Alliancen.

Koleos har et meget elegant design med bl.a. panorama-soltag, 19 tommer alufælge, LED lygter og en frihøjde på 20 cm. Samtidig er Koleos en rummelig og komfortabel bil, der har masser af plads i skulder- og hovedhøjde. I kabinen er der skabt plads til masse opbevaringsrum på samme måde, som man kender det fra Renault's MPV-biler.

Nepta – cabriolet i topklasse

Den nye Nepta, der ligeledes har premiere i Paris, er en ren opvisning af elegant design. Der er her tale om en prestigefyldt, firesædet cabriolet med et elegant, sportsligt udseende. Den er indbegrebet af en bildrøm, og jagten på mekanisk finesse. Når man åbner dens motordrevne mågevinge-døre, afsløres både interiør og motorrum. Af sikkerhedsmæssige hensyn er mågevinge-dørerne udstyret med en elektronisk sensor, der registrerer og stopper dørerne, hvis en forhindring kommer i vejen for åbning eller lukning.

Motoren i Nepta, der er monteret på langs, er en 3,5 liter V6 benzinmotor, kombineret med en automatisk syvtrins gearkasse og ratmonterede skiftekontakter. Den yder 420 hk, hvilket giver en accelleration fra 0-100 km/t på kun 4,9 sek.