Renault har vundet andenpladsen i kategorien 'Økologiske produkter' i forbindelse med den anerkendte franske 'Iværksætter- og Miljøpris 2005'. Prisen gik til Modus' instrumentbræt.

I Iværksætter- og Miljøprisen 2005 lægger man vægt på, at instrumentbrættet er designet ud fra tre bæredygtige principper: At bruge genbrugsmaterialer, at kontrollere, hvad genbrugsmaterialerne er lavet af, og at øge muligheden for at genbruge materialerne i en udtjent Renault-bil.

Renault Modus' instrumentbræt, som løb med andenpladsen i kategorien 'Økologiske produkter', består af fire kg genbrugsmateriale – eller halvdelen af instrumentbrættets samlede vægt. Alligevel lever instrumentbrættet fuldt ud op til Renault's krav om holdbarhed og ydeevne ved en frontal kollision. Modus'en indeholder alt i alt cirka 18 kg genbrugsplastik i så forskellige komponenter som f.eks. stænklapper og reservehjul.

Livscyklus management

Renault's 'livscyklus management' er integreret i hele organisationen. Renault har haft en genbrugs-afdeling siden 1999. Og lederne i denne afdeling er med på tæt hold, når alle nye projekter starter op. Deres opgave er at sikre, at genbrugstanken efterleves allerede tidligt i design-fasen.

Renault er i dag verdens største forbruger af genbrugsmaterialet polypropylen, med et årligt forbrug på 25.000 ton. 95 procent af Renault-bilernes vægt kan i dag genbruges.