Med de nye RS performance-modeller skærper Audi sin sportslige profil. Betegnelsen "performance" står både for en markant øget ydelse og for et eksklusivt udstyr, som løfter modellen fra den øvrige modelrække. Det gælder også for den nye RS Q3 performance, der har den legendariske 5-cylindrede motor fra Audi som det centrale element.

Audi har øget den 2,5 liters TFSI-motors ydelse i performance-modellen endnu mere i forhold til RS Q3. Takket være hovedvandkølerens større køleydelse og en optimeret brændstofpumpe har udviklerne givet den 5-cylindrede turbomotor i RS Q3 performance 27 hk mere. Det maksimale drejningsmoment på 465 Nm er til rådighed mellem 1.625 og 5.550 o/min. Dermed accelererer den sportslige kompakte SUV fra 0 til 100 km/t på 4,4 sek. og opnår en tophastighed på 270 km/t. NEDC-forbruget ved blandet kørsel ligger på 11,6 km/l (203 g CO2 pr. km).

Den standardmonterede 7-trins S-tronic gearkasse har også fået en mere konsekvent sportslig opsætning. Føreren kan vælge at lade dobbeltkoblingsgearkassen arbejde automatisk eller skifte gear manuelt. Til det formål er RS-multifunktionsrattet med skiftekontakter en del af standardudstyret. Derudover ledsages hvert gearskift af et mellemgasstød, når køredynamiksystemet Audi Drive Select står i indstillingen Dynamic.

Det permanente firehjulstræk quattro overfører kraften fra motoren til vejbanen via en hydraulisk betjent og elektronisk styret lamelkobling. Den behovstilpassede fordeling af trækkraften sker fuldautomatisk til for- og bagakslen og ligeledes hjulselektivt takket være opkoblingen med den elektroniske stabilitetskontrol ESC. Herudover omfatter den deaktiverbare køredynamikregulering en sportsindstilling med ny afstemning.

Den stramme RS-sportsundervogn på Audi RS Q3 performance omsætter dynamikken fra den kraftfulde drivlinje på perfekt vis. Sammenlignet med Audi Q3 er karrosseriet sænket 20 mm. Som ekstraudstyr tilbyder Audi en RS-sportsundervogn plus med støddæmperregulering. Dens karakteristik kan indstilles til comfort, auto og dynamic via køredynamiksystemet Audi drive select.

Designet
Det udvendige design på RS Q3 performance viser komponenter i mat titanlook, som udelukkende fås til den nye topmodel. Eksempelvis er rammen til luftindtaget samt quattro-logoet deri udført på denne måde. Desuden er følgende elementer udført i mat titanlook: singleframe-grillen, flapsene i siden af luftindtagene, pyntelisterne ved sideruderne, sidespejlhusene, tagrælingen samt den øverste kant på diffusoren og finnerne på tagkantspoileren. Herudover tilbyder Audi den nye lakfarve ascariblå metallak – endnu et kendetegn, som er forbeholdt de nye RS performance-modeller.

Et andet højdepunkt er de RS-specifikke 20"-fælge i 5-eget dobbelt V-design. Som en eksklusiv detalje til RS performance-modellen fås de i mat titanlook – passende til de standardmonterede komponenter i samme look. Bremsekalibrene med RS-logo er på RS Q3 performance rødlakerede som standard. Audi tilbyder dem også i sort uden merpris.

Kabinen viderefører den dynamiske linje fra det udvendige design. De runde instrumenter har grå baggrund, hvide skalaer og røde visere. Efter ønske og uden merpris kan Audi levere sportssæderne i sort-blå farve via RS performance-designpakken. Andre elementer som RS-sportslæderrattet, gearvælgermanchetten, midterarmlænet og måtterne er forsynet med blå kontrastsyninger. Dekorindlæg i blåt kulfiber i design Köper, hvor en blå tråd er vævet ind i kulfibermaterialet, supplerer denne eksklusive kombination.

Audi RS Q3 performance har verdenspremiere på biludstillingen i Geneve i marts 2016, og kommer til Danmark i foråret. Priserne vil ligge fra omkring 930.000 kr.