Den nye SEAT Ibiza tildeles 5 stjerner i EURO NCAP tests.
 EURO NCAP har netop givet den nye SEAT Ibiza hele 5 stjerner ved deres stringente crashtest. Såleds får SEAT Ibiza en flot placering med 5 stjerner for passagersikkerheden, 4 stjerner for børnesikkerheden og hele 3 stjerner for fodgængerbeskyttelse. De flotte resultater gør, at den spanske model kan betegne sig som en af de sikreste biler i sit segment.

EURO NCAP valgte at teste en SEAT Ibiza med 1,4 liters motor og 85 hk, da de forskellige lande får forskellige udstyrsvarianter, valgte EURO NCAP, at teste modellen med det absolut laveste udstyrsniveau.

Den testede bil var således udstyret med airbags til fører og passager samt sideairbags, ABS, ESP, elektronisk bremseforkortelse, elektroniske seler foran, trepunkts-seler, advarselslys og beeper for fastspænding af sikkerhedssele samt Isofix barnestolssikring.

Passager sikkerhed: topkarakter til SEAT Ibiza med hele 5 stjerner
Den nye SEAT Ibiza gennemførte hele tre crashtests: Frontalt sammenstød, sammenstød fra siden og en test mod en rambuk. Resultatet blev at SEAT Ibiza blev tildelt 5 stjerner, hvilket er det højest mulige antal.
Alt i alt præsterede Ibiza flot og fik således 14 af 16 mulige points ved frontal-testen, de højest opnåelige 18 points ved sidekollisionen og to ud af to ved testen mod rambukken.
Tallene taler deres tydelige sprog, med dette resultat får SEAT Ibiza den bedste bedømmelse af passagersikkerhed og kan således bryste sig af 5 EURO NCAP stjerner.

Børnesikkerhed: 4 stjerner
Et lignende suverænt sikkerhedsniveau vurderer fagfolkene fra Euro NCAP, at SEAT Ibiza har på børnesikkerheden. Børnesikkerheden testes ved at to dummys (simulation af 18 mdr. baby og en treårig). Det er helt tydeligt, at SEATs tekniske center har lagt sig I selen for at optimere sikkerheden. Det ses ganske klart når man kigger på det flotte resultat ved testen af Ibizas børnesikkerhed. I alt scorede Ibiza her hele 38 points. Dette opnår SEAT Ibiza ikke mindst i kraft af Isofix-systemet, der i SEAT Ibiza muliggør et tredje fastgørelsespunkt kaldet ”Top Tether”, der forhindrer barnesædet i at rotere hvis uheldet er ude. EURO NCAP gav i alt Ibiza 4 stjerner for børnesikkerheden.

Fodgængerbeskyttelse: 3 stjerner
Også fodgængersikkerheden opnåede et flot resultat. Specielt områderne stødfanger og motorhjelm overbevidste eksperterne fra EURO NCAP. Sammenlagt fik Ibiza her 19 points og en vurdering til 3 stjerner. Særligt blev der lagt mærke til stødfangeren foran, der som bekendt er af afgørende betydning for fodgængerens tilredning ved en evt. påkørsel, blev af EURO NCAP-holdet noteret som ”grøn”. Grøn betyder i denne kontekst, det højest opnåelige beskyttelsespotentiale.

Med disse flotte testresultater tager SEAT Ibiza et stort skridt på vejen mod at blive en af sin klasses sikreste modeller. Men den spanske model hviler ikke på lauerbærene, sikkerheden bliver til stadighed udviklet og testet hos SEAT. Således er det en hjertesag for SEAT at kunne implementere det allernyeste sikkerhedsudstyr i deres biler. Den nye SEAT Ibiza er således blevet testet på over to mil. km, før den blev sendt ud til forbrugerne.