Seat Ibiza

SEAT nr. 6.000.000

|

SEAT nr. 6.000.000 ruller ud af Martorell fabrikken i Spanien

En hvid Ibiza Ecomotive markerede forleden en milesten for den spanske bilproducent SEAT, da bil nummer seks million rullede ud af Martorell fabrikken lidt uden for Barcelona.

Bilen der markerede det bemærkelsesværdige produktionsjubilæum, var en hvid Ibiza 1,4 ”Ecomotive” med 80 hk turbodieselmotor og partikelfilter. Til trods for sit rummelige karrosseri og sine agile køreegenskaber, udleder den lille hvide sparegris kun 99 gram CO2 pr. kilometer og ligger dermed langt under de skrappeste fremtidige CO2 emissionsgrænser. Ecomotive er med andre ord den mest miljøvenlige bilmodel SEAT nogensinde har produceret.

Lige siden den officielle åbning i 1993 har Martorell fabrikken løbende arbejdet på at forbedre produktkvaliteten på de sporty og funktionelle SEAT biler. Fabrikken var oprindeligt designet til at producere 1.500 biler om dagen, men producerer for tiden mere end 2.000 biler dagligt.

I fabrikkens første år produceredes kun to modeller – SEAT Ibiza og Córdoba. For tiden indtager Martorell fabrikken en særlig rolle i Volkswagen Gruppen, da fabrikken er den eneste der sideløbende producerer syv forskellige modeller, baseret på tre forskellige plat-forme.

SEAT’s vicepræsident, med ansvar for produktion, Wolfram Thomas, lykønskede forleden sine medarbejdere med det flotte resultat. Desuden gav han udtryk for sit personlige engagement i bestræbelserne på fortsat at konsolidere Martorell fabrikken med ordene, ”SEAT fabrikken i Martorell skal fortsat være en fremsynet virksomhed, der satser på udvikling af teknologi og produktion, uden at glemme ansvaret for miljøet og de mange dedikerede SEAT ansatte”.

Martorell fabrikkens ry som center for teknologisk- og produktionsmæssig udvikling, har øget interessen for fabrikken i gennem de seneste år, hvilket kan ses af de mere end de 10.000 inden- og udenlandske gæster der besøger fabrikken hvert år.

I øjeblikket producerer Martorell fabrikken alle SEAT modeller med undtagelse af den store Alhambra MPV, der produceres på Volkswagen Gruppens fabrik i Palmela, Portugal.

For tiden er der ingen planer om at introducere Ibiza Ecomotive på det danske marked.

Seat Ibiza på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Seat Ibiza 1,0 TSi 95 Style
NYHED
154.900 kr.
Seat Ibiza
1,0 TSi 95 Style
Kolding
25.000
2018
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Seat Ibiza 1,0 TSi 95 Style
NYHED
154.900 kr.
Seat Ibiza
1,0 TSi 95 Style
Kolding
23.000
2018
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Seat Ibiza 1,0 TSI Style 95HK 5d
PRIVAT
124.500 kr.
Seat Ibiza
1,0 TSI Style 95HK 5d
9740 Jerslev
42.000
2017
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev