Skoda indkalder alle ejere af elbilen Enayq iV til en softwareopdatering på værksted. Med den får bilen både længere rækkevidde, hurtigere ladetid, og mulighed for over the air opdateringer i fremtiden.

Der er en del Enyaq-ejere, som kan se frem til en behagelig mail fra Skoda Danmark. Fredag den 19. august modtager de nemlig en invitation til ME3-softwareopdateringen. Det forklarer Henrik Hedegaard, som er eftermarkedschef hos ŠKODA Danmark.

Skoda lancerer elbil i træningsdragt – Enyaq iV Sportline

Fredag 19. august modtager Enyaq iV-ejere en email via Skoda Connect. I den e-mail er der et link til en bookingside, hvor man kan booke værkstedstid til softwareopdateringen hos sin lokale Skoda-servicepartner. Opdateringen tager cirka fem timer, og den er gratis.

Og opdateringen er noget af en gaveæske, for Enyaq iV optimeres på en række punkter, men den vigtigste er måske, at ejere netop ikke behøver at komme på værkstedet fremover for at få opdateret bilens software.

Familien fremtid – Volkswagen ID.4

Denne softwareopdatering åbner for, at kommende softwareopdateringer sker over-the-air. Altså kan Enyaq iV fremover modtage softwareopdateringer, hvor end den befinder sig – ligesom vi kender det fra softwareopdateringer af smartphones, forklarer Henrik Hedegaard.

Bedre ladehastighed

Med ME3-softwareopdateringen kommer også en bedre ladehastighed. Enyaq iV 60 går således fra 100 kW til 120 kW lynladning, mens Enyaq iV 80 går fra 125 kW til 135 kW. Samtidig får alle Enyaq iV-modeller en indstilling til batteripleje, som beskyttet batteriet optimalt, så det kun oplades til 80 procent, når andet ikke er nødvendigt

Typisk Toyota – vi kører elbilen Toyota bz4X

Der er også en god nyhed, når batteriet er opladet.

ME3 opdaterer batteristyringen, så Enyaq iV kører lidt længere på en opladning. Hvor meget det drejer sig om, har vi ikke fået oplyst fra Skoda-fabrikken, siger Henrik Hedegaard.

Softwareopdateringen indeholder desuden diverse forbedringer af Digitalt Cockpit, head up-display og Skoda Connect Online-services.

Skør coupé, men perfekt elbil – Audi Q4 e-tron Quattro Sportback

Opdateringen er kun til ENYAQ iV, som allerede er indregistreret. Enyaq iV og Enyaq Coupé RS iV, som er bestilt, leveres med den nye software.