Škoda introducerer Fabia GreenLine
Udledningen af CO2 skal begrænses. Nu kommer Škoda Fabia Greenline, som kører 17 % længere på literen, udleder 14 % mindre CO2 og er 13.000 kr. billigere – selvom den har mere udstyr!

Škoda er i forvejen kendt for økonomiske biler – både mht. brændstof- og totaløkonomi – og nu går man skridtet videre med GreenLine. Navnet dækker over eksisterende modeller, som er blevet optimeret, så de vejer mindre, har bedre aerodynamik, lavere rullemodstand, ændret motorstyring og højere gearing.

Den første GreenLine-model på det danske marked er Škoda Fabia GreenLine, der både som Hatchback og Combi kører hele 24,4 km/l ved blandet kørsel. Derved kommer CO2-udledningen helt ned på 109 gram pr. kilometer. Til sammenligning kører den normale Škoda Fabia 1.4 TDI DPF Ambiente med 80 hk – som GreenLine er baseret på – 20,8 km/l og udleder 127 CO2 g/km. Škoda Fabia Greenline kører dermed omkring 17 % længere på literen og udleder 14 % mindre CO2. Škoda Fabia GreenLine har selvfølgelig også dieselpartikelfilter.

Škoda Fabia GreenLine er 13.000 kr. billigere at købe i introduktionsfasen. Den almindelige Škoda Fabia 1.4 TDI 80 hk med partikelfilter med Ambiente udstyr og som Hatchback koster 193.000 kr. Introduktionsprisen for Škoda Fabia GreenLine Hatchback er således 179.900 kr., og 189.900 kr. for Combi versionen. Som en ekstra bonus er den årlige ejerafgift til staten også lavere. Der skal kun betales årligt 1.960 kr. Škoda Fabia GreenLine fås også som van fra 126.060,- kr. inkl. moms.

Med disse priser er det nærliggende at tro, at der er blevet sparet på udstyret i Škoda Fabia GreenLine, men det er ikke tilfældet – snarere tværtimod. Fabia Greenline er bygget på Ambiente-udstyrsniveauet med bl.a. aircondition, original Škoda cd-radio med fire højttalere, AUX-indgang for tilslutning af MP3-afspiller, multijusterbar førerplads i form af højde- og længdejusterbart rat samt højdejusterbart førersæde, 60/40-splitbagsæde, el-opvarmede forsæder, fartpilot, indfarvede sidespejle og dørhåndtag. Særlig for GreenLine er tågelygter,14’’ Fun-alufælge, 15 mm sænket undervogn samt frontspoiler med ændret design, der er med til at sænke vindmodstanden.

Sikkerheden er der – som i alle andre Škoda modeller - naturligvis heller ikke gået på kompromis med. Fabia GreenLine har både 6 airbags, antiudskridningssystemet ESP, bremseassistent og anti spin regulering.

Fabia har siden introduktionen i 2001 været blandt de bedst sælgende biler i klassen for mindre familiebiler. I 2001 blev Fabia kåret som årets bil i Danmark, og Fabia var i 2007 den næstmest solgte bil blandt de mindre biler med over 4.600 solgte biler. Der kører 30.000 Škoda Fabia på de danske veje.