Škoda Auto har verdenspremiere på den nye generation Superb på Geneve Motorshow her i starten af marts.

Superb, der er kendt for sin overdådige plads, introduceres med en dobbelt bagagerumsklap. Man kan således vælge at åbne bagagerummet som normalt, eller man kan vælge at åbne hele bagklappen som i en liftback, hvor bagruden åbnes med op. Škoda betegner denne funktionalitet som en twindoor. Derved opnås meget stor og kundevenlig adgang til det store bagagerum på hele 565 liter.

Superb, der i dag er kendt som en af de mest rummelige biler i klassen for jobbiler, bliver nu endnu større og endnu mere sikker. Der vil i den nye Superb være hele 9 airbags her i blandt knæairbag i førersiden og sideairbags til bagsædepassagererne til at beskytte fører og passagerer, og Superb vil dermed være med til at sætte nye standarder for sikkerhed.

Superb introduceres i et bredt motorprogram. Der kan vælges mellem 3 benzinmotorer og 3 dieselmotorer. Benzinprogrammet omfatter 1.4 TSI 125hk, 1.8 TSI 160hk og 3.6 V6 260hk 4x4. Dieselprogrammet udgøres af 1.9 TDI PD 105hk, 2.0 TDI PD 140hk og 2.0 TDI Common Rail 170hk. Sidstnævnte vil også kunne fås i en 4x4 variant. Alle Superb med dieselmotor har naturligvis partikelfilter som standard.

Den nye Superb, der ikke at forglemme har en glorværdig fortid som luksusbil, bliver nu kendetegnet ved en lang række tekniske og nyskabende finesser såsom et særdeles avanceret forlygtesystem, der automatisk tilpasser sig forskellige hastigheder samt en parkeringsassistent, der automatisk kan parkere Superb baglæns. Superb vil senere komme i en GreenLine version med en 1.9 TDI PD dieselmotor, hvor CO2 udledningen bliver så lav som 136 g/km.

Škoda var i 2007 det 8. største bilmærke i Danmark og markedsfører modellerne Fabia, Octavia, Roomster og Superb. Fabia, Octavia og Roomster fås også som van på gule plader.

Superb introduceres i Danmark til efteråret.