Skoda Octavia Combi RS TDI: reneste diesel i ØkoTest

Škoda Octavia Combi RS TDI har den mest miljøvenlige dieselmotor i klassen for mellemstore biler. Det viste den seneste udgave af EcoTesten den såkaldte CO2 marathon, som den tyske pendant til FDM - ADAC gennemfører regelmæssigt.

ADAC testen kræver ikke alene en vurdering af bilens CO2 emission men også samtlige andre udstødningsgasser samt partikelfiltrer. ADAC afprøver bilerne i virkelighedsnære tests og giver dermed forbrugeren et realistisk beslutningsgrundlag.

Topmodellen i Octavia programmet, Octavia Combi RS TDI med 125 kW/170 hk og et imponerende drejningsmoment på hele 350 Nm, opnåede 81 points og dermed 4 miljøstjerner ud af 5 mulige, hvilket er en flot anerkendelse af arbejdet med at gøre Octavia så miljøvenlig som muligt. Tæt på følger Octavia Ambiente 1.6 FSI med 85 kW/115 hk med 80 points og ligeledes 4 miljøstjerner.

Typiske 5 stjernebiler er biler med hybridmotor som Toyata Prius og Honda Civic DSi hybrid, der begge opnåede 83 points – kun marginalt bedre end Octavia RS med en traditionel TDI dieselmotor.

Resultaterne i ADACs EcoTest bekræfter Skodas vedvarende fokus på miljøet. På den nyligt afholdte internationale biludstilling i Frankfurt afslørede Škoda således Green Line konceptet. Green Line er navnet på særlige miljøvenlige varianter af Fabia og Octavia. Green Line er en yderligere understregning af Skoda fabrikkernes kontinuerlige proces i retningen mod at producere biler med mindre miljøbelastning.

Octavia var i 2006 den mest solgte bil i den lille mellemklasse og den næst mest solgte dieselbil i Danmark i 2006.