Škoda Roomster Scout

Škoda Auto introducerer Roomster Scout, en helt ny version af den kompakte MPV’er. Efter præmieren på Octavia Scout ved Paris Motor Show er Roomster Scout dermed det andet medlem af Škoda Scout familien, som er karakteriseret ved at kombinere den klassiske personbil med elementer fra en Off-road’er.

I sammenligning med basisversionen differentierer Roomster Scout sig hovedsageligt ved nye designelementer. Takket være dem har Roomster Scout fået større udvendige dimensioner. Længde 4219mm, bredde 1695mm og højde 1650mm. I sammenligning med Roomster er den vokset 14mm i længden, 11 mm i bredden og med 43mm i højden. Ligesom basisversionen er Roomster Scout forhjulstrukken.

Roomster Scout har 16” unikke alufælge som standard, 17” alufælge kan tilvælges. Generelt giver Scout-udgaven af Roomster et ultra moderne image som fritidsbil. De kraftige sidelister og hjulkasselister samt det alufarvede beskyttelsesskjold på bagkofangeren er allerede blevet kendetegn for Scout linien. SunSet systemet med mørktonede sideruder og bagrude gør bilen endnu mere attraktiv. Instrumentpanelet fås i to farvekombinationer, mørkegrå og en kombination af mørkegrå og lysegråt. Sædeindtrækket er specialdesignet til Scout-familien i gråt stof og er i øvrigt identisk med det, der også fås til Octavia Scout.

Der er to 4-cylinderede benzinmotorer tilgængelige, 1.4 16V 86HK og 1.6 16V 105HK. Kunder, som foretrækker diesel, kan vælge imellem den 3-cylinderede 1.4 TDI 80HK samt den 4-cylinderede 1.9 TDI 105HK. Alle motorerne kommer med 5-trins manuelt gearskifte. 1.6 16V 105HK er ligeledes tilgængelig med 6-trins Tiptronic automatgear som tilvalg.

Roomster Scout har præmiere på Essen og Bologna Motor Show i begyndelsen af december. Introduktionen er foreløbigt planlagt til marts 2007 i de første lande. I Danmark forventer vi introduktion i maj/juni 2007, og vi forventer, at priserne vil starte fra ca. kr. 255.000,- for en 1.4l benzinudgave.