Škoda Fabia Super 2000 får præmiere ved det kommende Rally Monte Carlo, den 21. til den 24. januar 2009, som er en del af Intercontinental Rally Challenges (IRC). Škoda Motorsport fabriks team stiller op med to hold - et rent tjekkisk hold bestående af Jan Kopecky og Petr Stary og et rent finsk hold bestående af Juho Hänninen og Mikko Markkula.

Škoda Auto har med succes fået Skoda Fabia Super 2000 gennem den intensive godkendelsesproces og modtaget det officielle diplom fra den internationle motorsportsunion, som gør det muligt for Fabia Super 2000 at deltage i FIA konkurrencer.

I forbindelse med Škodas tilbagevenden til motorsporten, siger Dr. Eckhard Scholz, som er medlem af direktionen for Škoda Auto teknologi og udvikling; "Vi er stolte over at kunne fortsætte Škodas mere end hundrede års tradition inden for motorsporten. Vi vil bruge bilen i udvalgte konkurrencer, primært inden for IRC serien, og vi er overbeviste om, at bilen er fuldt ud konkurrencedygtig. I samarbejde med vore importører er vi ligeledes på udkig efter muligheder for at bruge Fabia Super 2000 på nationalt plan i de respektive lande, og vi planlægger også at sælge bilen til private teams samt videreudvikle og teste bilen."

Hvorfor valget af piloter er faldet på Jan Kopecky og Juho Hänninen, forklarer chefen for Škoda Motorsport; "Selvom de begge er unge, så er både Jan og Juho rigtig gode piloter med rigelig erfaring. Med den nye bil og teamet omkring den, mener vi, at de vil vokse og udvikle sig sammen og at vi herigennem vil få stor succes med Škoda brandet i motorsporten."