Den bedst sælgende bilmodel i verden hedder Ford Focus – og når man har den titel, så forventes der meget, hver gang der kommer et facelift eller en ny model. Ford har investeret 1,5 milliarder kroner i produktionen af den nye Ford Focus, så den enorme efterspørgsel fra de 140 markeder, hvor Focus er repræsenteret kan imødekommes.

Ford Focus produceres på Fords fabrik i Saarlouis, Tyskland. Men, det er ikke nok, og Ford har derfor startet produktion på syv fabrikker mere i Argentina, Kina, Rysland, Taiwan, Thailand, Vietnam og USA. På denne måde kan Ford producere hele 1,5 millioner Focus biler om året.

Focus kommer til Danmark i løbet af november 2014. Modellen vil være den mest tekniske af alle og introducerer bl.a. det nye Perpendicular Parking system, hvor bilen selv parkerer i en bås, ved at bakke ind. Derved kan bilen både parallel parkerer og bås parkerer på egen hånd. Derudover bliver Focus udstyret med 2. generation af Ford stemmestyrede mediesystem SYNC 2, hvor du bl.a. kan styre musik, navigation og telefon via stemmen.

Siden Ford introducerede Focus i 1998 er der solgt mere en 12 millioner enheder på verdensplan, hvilket på siges at være ganske imponerende på så kort tid.

Vi vender tilbage med omfattende test af den nye Ford Focus og den helt nye Ford Mondeo i den kommende fremtid.