Med de første leveringer om få uger, lander Model Y nu i Tesla Kastrup og Tesla Aarhus. Priserne starter ved en halv million kroner.

Tesla har haft stor succes med Model 3, som byder på rigtig meget elbil med en frapris på 400.000 kroner. MEN den dur ikke til folk, som har brug for et større bagagerum til for eksempel en hund. Det ved Tesla, og nu er den længeventede crossover-version af Model 3 klar. Den hedder Y, og den er nu endelig i Danmark.

Den grønne svensker – Volvo XC40 Recharge Twin

Rækkevidden er op 507 kilometer, og ligesom Teslas anden crossover, Model X, får du her også et enormt store glastag og bedre siddehøjde på bagsædet. Model Y må trække 1.600 kilo, og hvert bagsæde kan lægges ned separat, og med alle sæder nede og pladsen i forenden medregnet, er der over 2.100 liter plads. Det er lidt atypisk ikke at oplyse bagagerumspladsen isoleret set, men det er nemt at mistænke Tesla for gerne at ville få Model Y til at fremstå mere rummelig, end den egentlig er. Uanset hvad, er den helt sikkert mere praktisk end Model 3, hvis du er hundeejer.

Ingen knapper eller nøgle
Indvendigt findes en 15 tommer stor trykfølsom skærm, som styrer alle bilens funktioner, så du finder ikke traditionelle knapper i kabinen. Og ligesom Model 3 kræver Model Y ingen nøgler, men opretter i stedet forbindelse til din smartphone for nem ind- og udstigning. Model Y er også forbundet til Teslas mobilapp, så du kan låse bilen op på afstand, eller simpelthen fjernstyre bilen, så den ruller frem til dig, hvis du har tilkøbt Enhanced Autopilot, som koster 29.200 kroner.

Revolutionen fra øst – vi tager et første kig på Kia EV6

Model Y er også kompatibel med Teslas nuværende Supercharger-netværk bestående af mere en 6.500 Superchargers i Europa, samt de nye V3 Superchargers, som kan oplade med op til 250 kW. Ligesom vi er vandt til med smartphonen, sender Tesla hyppige over-the-air softwareopdateringer til bilen.

Brødredrab – vi kører den elektriske Q4 e-tron

Priserne starter 499.412 kroner for en Long Range med firehjulstræk, som runder 100 km/t på fem sekunder, og de første leveringer forventes i slutningen af august.

Elbil uden bagsiden - brugttest af Tesla Model 3

Der findes også en Performance, som koster fra 591.412 kroner, som klapper 100 km/t af på 3,7 sekunder og har en rækkevidde på 480 kilometer. Det, Tesla kalder fuldt selvkørende egenskaber, koster 58.300 kroner. Så skulle bilen være i stand til selv at kunne stoppe ved lyskryds.