I år er det 55 år siden, Fords ikoniske sportsvogn Mustang kom til verden. For at fejre modellen afslører Ford nu den europæiske specialudgave Mustang55.

Ford Mustang – en af de helt store legender i bilhistorien. Den første model blev introduceret den 17. april 1964 og grundlagde en hel klasse af amerikanske sportsvogne, kendt som pony cars. Siden 2015 har Ford bygget sjette generation, som overgår sine forgængere, specielt på køredynamik. Her på Biltorvet er vi mægtig glade for den, fordi den leverer rå og uforfalsket køreglæde med en voldsom V8’er til en pris, som er meget svær at slå. Men Fords marketingafdeling er blege for at fejre sig selv, og da den i år er 55 år gammel, har man skabt en jubilæumsudgave kaldet Mustang55.

Ford Mustang GT – ti trin til himlen

Mustang befinder sig i et helt eksklusivt selskab af biler, der har været i produktion i over et halvt århundrede – uden på noget tidspunkt at give afkald på den begejstring, som verdens bedstesælgende sportsvogn stadig vækker hos kunderne. Vores nye Mustang55 udgør selve essensen af Mustang med en kombination af ydeevne, iøjnefaldende design og teknologiske features som indbygget FordPass Connect-modem og B&O-audio, udtaler Roelant de Waard, vicepræsident for Marketing, Sales & Service hos Ford Europa.

Den gode nabo
Mustang55 fås som fastback og cabriolet, og den distanceres fra den almindelige model med særlige fartstriber på kølerhjelmen, lavere sideskørter og sort tag på fastback-udgaven. På frontgrillen er det traditionelle ponylogo lavet i farven Pillar Black, mens hækspoiler også fås i samme farve. Derudover kommer specialudgaven med 19 tommer alufælge.

Lige over grænsen – Ford Mustang Bullitt

Interiøret er blevet opdateret med kulfiberdetaljer og omfattende læderindtræk med grå syninger. Varme og køling i forsæderne og eksklusivt B&O-audio med 12 højtalere kommer som standard. Viften af standardudstyr inkluderer også indbygget FordPass Connect-modem, der tillader op til 10 tilkoblede enheder til bilens eget wifi-hotspot.

Derudover kommer en aktiv ventil på udstødningen (Active Valve Performance Exhaust) nu som standard i Mustang, der giver mulighed for at justere motorlyden fra moderat brummen til iltre brøl. Den innovative funktion, som naboerne vil sætte pris på, er også inkluderet som standard for at nedtone motorlarmen, hvis man eksempelvis skal på eventyr tidligt om morgenen.

Den hjemvendte superhelt – Toyota Supra er en fest fra fortiden

Helt nye Mustang-farver introduceres også til modellen. Disse inkluderer Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange og Grabber Lime.

Den nye Ford Mustang55 forventes lanceret i Danmark i slutningen af året.

Mustang GT 5,0 V8 M6 Fastback – pris fra 765.215 kr.
Mustang GT 5,0 V8 A10 Fastback – pris fra 798.585 kr.
Mustang GT 5,0 V8 M6 Cabriolet – pris fra 837.145 kr.
Mustang GT 5,0 V8 A10 Cabriolet – pris fra 870.520 kr.