Rally- og Youtubestjernen Ken Block er død. Manden, der bogstaveligt talt bar mange kasketter, men som var mest kendt for sine hæsblæsende stunts i rallybiler har på tragisk mistet livet i en ulykke på snescooter. 

Ken Block er her ikke længere. Den amerikanske rallykører blev verdenskendt for sine hæsblæsende stunts i adskillige Youtube-film kendt som Gymkhana, men mistede livet mandag den 2. januar i en snescooterulykke ikke langt fra hans hjem i Utah. Ifølge den lokale sheriff havde Block forsøgt at forcere en stejl bakke, men snescooteren tippede over Block, hvor hans liv ikke stod til at redde på grund af sine kvæstelser. Han blev erklæret død på stedet. Ken Block blev 55 år, og efterlader sig både kone og børn.

Ken Block går elektrisk

Et imperium

Vi vil nok huske Ken Block bedst fra hans mange fantasifulde stunts i mere og mere vilde rallybiler, men manden var ikke kun en ekstremt dygtig præcisionskører. Han var også forretningsmand. I 1994 grundlagde han skofirmaet DC Shoes, et populært mærke blandt skateboardere og snowboardere. I 2004 blev firmaet solgt til Quicksilver for 87 millioner dollars.

560.000 km - hvor meget Mercedes er der tilbage?

Siden startede Block Hoonigan Industries, et tøjmærke for bilentusiaster, som udviklede sig til langt mere. Brandet er først og fremmest kendt som et fællesskab for bilentusiaster, og for en Youtubekanal. Men Ken Block efterlader sig også en lang og glorværdig racerløbskarriere.

Hoonigan Racing Division var racerafdelingen, og Ken Block deltog blandt andet en årrække i FIA’s verdensmesterskab i rally og rallycross. Ken Block var tydeligvis drevet af det vilde og adrenalinpumpende, for ved siden af rallybilerne elskede han både motorcross, skate- og snowboarding, og altså også at køre på snescooter – som desværre blev hans endeligt.

Bilnørderne kører 90’er ikon – Viper er giftig som få

Æret være hans minde.