Toyota

Toyota FT-1

| -

Verdens største bilgigant Toyota skruer en ekstra gang op for vildskaben og præsenterer i disse dage en helt ny sports coupe konceptbil ved den internationale biludstilling i Detroit i USA. Toyota FT-1 er navnet på den brutale super sportsvogn, hvis opsigtsvækkende og vovede design viser en mulig retning for fremtidige Toyota-modeller.


Toyotas sportsvognshistorie tæller adskillige legendariske modeller som bl.a. James Bond bilen Toyota 2000GT, Toyota Celica, Toyota Supra og senest i 2012 den baghjulstrukne og køreglade Toyota GT86.


Nu er Toyota klar med næste nye model – nemlig sports coupe konceptbilen Toyota FT-1, der netop har haft verdenspremiere på den internationale biludstilling i Detroit i USA. FT står for Future Toyota – altså fremtidens Toyota – mens 1-tallet står for det ultimative. Altså fremtidens ultimative Toyota.
Og ultimativ må man sige, at FT-1 på alle måder er. Konceptbilen, der er udviklet på Toyotas amerikanske designcenter Calty Research Design Inc. i Californien, er et studie i vovet og dragende design. Formålet med FT-1 er da også netop at vise, hvad man er i stand til at opnå, når fokus er at skabe et sportsvognsdesign, der virkelig skal begejstre.


Toyota-designerne har kanaliseret deres lidenskab ind i bilen med det japanske bilmærkes gloværdige sportsvognshistorik i baghovedet for på den måde at skabe den ultimative sportsvogn. Det er tydeligt, at aerodynamikken har haft en fremtrædende rolle i udviklingen, som det også hører sig til ved en super sportsvogn.


Store dynamiske luftindtag på fronten, fire potente afgangsrør bagtil samt en automatisk hækvinge, der er i stand til at folde sig ind eller ud efter behov, kendetegner Toyota FT-1, der også kan bryste sig med front motor og baghjulstræk, et cockpit placeret langt tilbage mellem akslerne for at give den bedste vægtfordeling, et ultra lavt tyngdepunkt samt A-stolper placeret længst mulig tilbage, så udsynet er helt i top selv i de skarpeste sving.


Toyota har hentet inspiration fra motorsportens Formel-1 til kabinen, hvilket bl.a. ses på det deltaformede instrumentpanel og det kompakte sportsrat, der sikkert kan få selv Formel-1-verdensmester Sebastian Vettel til at kaste misundelige blikke på Toyotas nye sports coupe.


Konceptbilen giver et billede af, hvilken designmæssig retning Toyota agter at gå med sine fremtidige modeller. Der er dog foreløbig ingen konkrete planer om at sætte Toyota FT-1 i produktion.

 

Toyota på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Aygo 1,0 VVT-I X-Sky 69HK 5d
PRIVAT
75.000 kr.
Toyota Aygo
1,0 VVT-I X-Sky 69HK 5d
7400 Herning
80.600
2016
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Aygo Plus 1,0 68HK 5d
NYHED
18.800 kr.
Toyota Aygo
Plus 1,0 68HK 5d
Middelfart
222.989
2006
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota RAV4 2,0 T3 175HK 5d 6g Aut.
NYHED
374.980 kr.
Toyota RAV4
2,0 T3 175HK 5d 6g Aut.
Aalborg SV
15.500
2020
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev