Toyota Landcruiser

Toyota klar med ny Land Cruiser

| Kristian Klarskov

Toyota viser i disse dage deres nye isenkram frem på den internationale biludstilling i Frankfurt. Blandt de mere interessante set på verdensplan er nyeste version af en legende – Toyota Land Cruiser. Med en offroad historik på over 65 år er Toyota Land Cruiser en af de mest legendariske bilmodeller – ikke bare i sin klasse med også helt generelt. Den markedsføres i 195 lande og regioner over hele verden og er berygtet for sin høje kvalitet, ekstreme holdbarhed og evindelige pålidelighed. Alt dette går igen i den nye udgave af Land Cruiser 150.

Men meget andet kendetegner også den nye Land Cruiser, der er blevet 6 cm længere og med et nyt og mere moderne udvendigt design syner om muligt endnu mere maskulin og robust end nogensinde før. Samtidig har kabinen fået en kraftig overhaling med nyt instrumentpanel, ny centerkonsol, et nydesignet rat og et generelt mere strømlinet og stadig funktionelt indvendigt design med materialer i høj kvalitet.

Den store 8” touch skærm med navigation og bakkamera har fx ikke touch knapper indbygget i skærmen, som man ellers ser på modeller som bl.a. Auris og Prius. Men tro mod offroad konceptet og mod dét, som Land Cruiser de fleste steder i verden skal bruges til, er der hårde knapper, der både er lettere at ramme ved offroadkørsel, og som man også kan betjene med handsker på.

Offroad-konge uden kompromiser
Det er blot ét eksempel på, at nok har nutidens moderne funktioner fundet vej til den nye Land Cruiser, men det er gjort på elegant vis uden at gå på kompromis med bilens arv som en af offroad-kongerne.

Ifølge Toyota, så er komforten i højsædet i den nye kabine, som afhængig af udstyrsmodel har indbygget køling i forsæderne, varme i bagsæderne, separate luftdyser til passagererne bagi, varme i forruden samt opvarmede sprinklerdyser.

Land Cruiser fik ny motor i slutningen af 2015 i form af en stærk 2.8-liters turbodieselmotor med 177 hestekræfter og et drejningsmoment på op til 450 Nm allerede fra 1.600 omdrejninger. Den motor gør det så godt, at den har fået genvalg i den nye Land Cruiser, der tillige kan bryste sig med en brændstoføkonomi på 13,5 km/l.

Årsagen til den nye Land Cruisers suveræne offroad-egenskaber ligger i dens ekstra holdbare chassisramme, hvorpå karosseriet er boltet fast. Denne løsning gør både bilen lettere at vedligeholde og reparere, væsentligt mere slidstærk og ikke mindst mere støjsvag i kabinen samt mere komfortabel ved offroadkørsel grundet isoleringen mellem karosseriet og chassisrammen.

De mange elektroniske hjælpefunktioner til brug ved offroadkørsel gør den nye Land Cruiser til en af de mest teknisk avancerede og sikre firehjulstrækkere. Med en frihøjde på knap 22 cm og en tilkørselsvinkel på 31 grader kan Land Cruiser da også forcere nogle af de mest ufremkommelige strækninger på jorden.

Sikkerheden har også fået et gevaldigt løft i den nye Land Cruiser, der således fremover også kan fås med Toyotas sikkerhedssystem Toyota Safety Sense med bl.a. automatisk nødbremse for både objekter og fodgængere samt adaptiv fartpilot og overvågning af de blinde vinkler.

Den nye Land Cruiser 150 fås fortsat med enten 6 manuelle gear eller med danskernes foretrukne valg, et 6-trins automatgear. Bilen lander i Danmark i starten af det nye år, hvor priserne også vil være klar.

Toyota Landcruiser på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Landcruiser 3,0 D-4D 5D Aut. MPV 190HK 5d
NYHED
309.900 kr.
Toyota Landcruiser
3,0 D-4D 5D Aut. MPV 190HK 5d
Kalundborg
280.000
2011
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Landcruiser 3,0 D-4D MPV aut. Camper 166HK 5d
84.900 kr.
Toyota Landcruiser
3,0 D-4D MPV aut. Camper 166HK 5d
Randers SV
455.000
2006
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Toyota Landcruiser 3,0 D 4x4 166HK 5d Aut.
79.900 kr.
Toyota Landcruiser
3,0 D 4x4 166HK 5d Aut.
Randers SV
542.000
2005/2006
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev