Toyota Land Cruiser med superstærk benzinmototor

I februar måned lancerede Toyota en helt ny Land Cruiser med en kraftig 3.0 liters commonrail turbodieselmotor, og i disse uger får den populære 4-hjulstrækker selskab af en version med den hidtil stærkeste benzinmotor produceret til en Land Cruiser.
Den nyudviklede motor i Toyota Land Cruiser er en 4.0 liters V6 VVT-i motor på 249 hestekræfter, som giver den stærke off-roader nærmest limousineagtige køreegenskaber. Drejningsmomentet er på 380 Nm v/3.800 omdr./min. og den knapt 2 tons tunge bil kan flytte sig fra 0 til 100 km/t. på bare 9,5 sekunder. Topfarten er elektronisk begrænset til 175 km/t.

Land Cruiser V6 benzin leveres kun med automatgear, og i modeller udstyret med VSC er både Downhill Assist Control (DAC) og Hill-start Assist Control (HAC) en del af et omfattende standard-udstyrsprogram. DAC og HAC er begge systemer, der er designet til at fremme den aktive sikkerhed både ved almindelig kørsel og i terræn. HAC er en verdensnyhed og hjælper føreren ved igangsætning opad bakke, hvor det elektroniske system ”holder” bilen indtil føreren aktiverer speederen og giver bilen fremdrift. Systemet overfører automatisk kræfterne til de hjul, som har kontakt med underlaget og samtidig bremser de hjul, som har nedsat friktion. Herved minimeres risikoen for at bilen mister fodfæste og begynder at glide baglæns nedad bakken. DAC assisterer føreren ved stejle nedkørsler i terræn ved at nedbremse bilen, således at føreren altid har kontrol over bilen og kan koncentrere sig om at styre. Konstruktørerne har videreudviklet systemet således, at det også virker, når bilen bakker.
Det avancerede Active Traction Control (A-TRC), sikrer at bilens kræfter og moment altid overføres til det eller de hjul, som har det bedste greb i underlaget.

Både som vare- og personbil
Som det er tilfældet med dieseludgaven, vil den nye benzinvariant også blive markedsført både som vare- og personbil og med mulighed for at vælge mellem to udstyrsversioner med eller uden VSC. Til 5-dørs udgaven findes endnu en udstyrsversion indeholdende luksusudstyr som lædersæder, navigation og soltag.
Som van med standardmonteret automatgear starter prisen for en 3-dørs benzinudgave ved kr. 309.735,- ekskl. moms og kr. 368.617,- inkl. moms. Ønskes versionen med 5-døre, tillægges ovennævnte pris kr. 15.910 ekskl. moms. På hvideplader starter prisen for benzinudgaven ved kr. 714.797,-.
Toyota Land Cruiser fås også med dieselmotor. Som varebil med manuelt gear starter priserne ved kr. 257.057,- ekskl. moms og kr. 306.361,- inkl. moms. Alle nævnte priser er ekskl. levering.