Toyotas finske teamchef Tommi Mäkinen hopper begejstret op og ned med armene i vejret og det helt store glædessmil fremme. Han har netop været vidne til, at den ene af teamets to deltagende biler har kørt hurtigst af alle efter i alt 18 tidskørsler ved weekendens rallyløb i Sverige, der udgør anden afdeling i VM-serien.

Det er første gang siden 1999 ved rallyløbet i Kina, at Toyota vinder en afdeling i VM-serien – og det er kun anden gang, at den helt nye Yaris WRC er i vælten. Toyotas finske kører Jari-Matti Latvala overtog lørdag føringen i det svenske rally, da den tidligere fører ødelagde styretøjet.

Herefter vandt Latvala alle tre tidskørsler søndag og udbyggede føringen, så han uden besvær kunne sikre Toyotas rallyteam den første sejr siden comebacket til rallysporten her i 2017 – og det endda allerede i holdets kun andet løb.

Toyotas anden bil med finske Juho Hänninen bag rattet kørte også fejlfrit søndag og scorede yderligere point til Toyota teamet, der efter sæsonens andet løb ligger på andenpladsen i konstruktørernes konkurrence. Med en andenplads i første rallyløb i Monte Carlo i januar og førstepladsen i det svenske rally ligger Latvala på førstepladsen i VM-serien for kørerne.

Latvala begyndte søndagen med et forspring på under fire sekunder til nærmeste forfølger, men med sejre i søndagens alle tre tidskørsler udbyggede han føringen på overbevisende vis og sikrede Toyotas en følelsesladet sejr.

“Det er svært at finde ord, der kan beskrive mine og vores følelser lige nu. Andenpladsen i Monte Carlo var uventet, men det her er endnu vildere end uventet. Det er en helt speciel dag, som vi vil huske i meget lang tid, men samtidig bevarer vi fødderne på jorden og fortsætter vores hårde arbejde som altid,” siger den storsmilende teamchef Tommi Mäkinen.

Næste løb i VM-serien i rally løber af stablen 9. marts i Mexico.