Det er sommerferie, og dermed også højsæson for at familien skal på ferie. Mange vælger at tage uden for Danmarks grænser, men en stor del holder også ferie i Danmark. For rigtig mange foregår transporten i en bil, da en ny undersøgelse, foretaget af Applus Bilsyn, viser, at flere og flere danskere vælger at tage på bilferie. Ifølge undersøgelsen vil 1,6 millioner bilejere rejse på en eller anden form for bilferie hen over sommeren, hvilket er en stigning på 25 procent i forhold til sidste år. En bilferie stiller selvfølgelig krav til bilen, som gerne skal have en kombination af høj komfort, gode køreegeskaber, fine pladsforhold og et fornuftigt brændstofforbrug. 

En kombination som godt kan skrue lidt op for prisen, hvis man vil investere i en ny bil. Derfor har vi bedt bilrådgiver Christian Levesen finde tre biler på brugtbilsmarkedet til maksimalt 200.000 kroner, som en familie bestående af to børn og to voksne kan få glæde af på en bilferie.

Audi A4

Turen syd på kan godt føles lang i sig selv. Hvis den skal gøres mere interessant i form af køreglæde, så er denne bil et godt eksempel. Her findes nemlig kørekomfort, vejbeliggenhed og kraftoverskud i en stor vellykket kombination. Ikke nødvendigvis én af de biler, som kører længst på literen, men det kan sagtens forsvares i forhold til privat budgettet. Virkelig en kvalitetsbil som stadig holder selv efter seks år. 

Se mere om bilen: Audi A4

Ford Focus

Så lander vi lidt igen – men på den gode måde. En rigtig god bil, der bare kører rigtig godt, og der er meget bil for pengene. Ford’s 1,0 SCTi motor er for tredje år i træk blevet kåret som verdens bedste i sin klasse. 1,0 motoren fås både med 100hk og 125, og det er den kraftfulde, man her virkelig kan nyde godt af.

Se mere om bilen: Ford Focus

Hyundai I30

De koreanske bilmærker er kommet rigtig godt med. Kia og Hyundai er i dag rigtig gode biler. Er man typen som gerne har både seler og livrem på i forhold til garantier, så er det disse to mærker, man skal gå efter. Hos Hyundai giver de fem års garanti op til 250.000 kørte kilometer, og netop Hyundai I30 er et rigtig godt bud på en solid bil til sommerferien.

Se mere om bilen: Hyundai I30