Tucson med ny stærk dieselmotor

Hyundai Tucson’s 2.0 dieselmotor med 112 hestekræfter får nu selskab af en ny stærk dieselmodel, der byder på masser af trækkraft og kørekomfort. Den nye firecylindrede 2.0 CRDi motor med VGT (variabel turbogeometri) yder 140 hk og et højeste drejningsmoment på 305 Nm, der er til stede allerede ved 1.800 omdrejninger pr. minut. Kraften overføres til vejen via en nyudviklet sekstrins manuel gearkasse eller en 4 trins automatisk transmission.

Den nye diesel model fås både med forhjulstræk og med firehjulstræk. Under normale forhold trækker modellen med firehjulstræk alene på forhjulene. Men hvis der sker ændringer af vejforholdene, slås firehjulstrækket automatisk til, og kraften overføres til de hjul, som har det bedste vejgreb.

Kabinen er indrettet som de øvrige Tucson modeller. I personbilsudgaven kan sæder og bagageplads således kombineres på et utal af måder. Når bagsædet nedfældes, udvides bagagepladsen fra 325 til 805 liter og bliver 1,6 m lang. Den praktiske flip-up bagrude gør det nemt og hurtigt at læsse bilen med små ting.

Listen over standardudstyr i den nye dieselmodel er lang og tæller blandt andet elruder for og bag, elbetjente, opvarmede side-spejle, sædevarme, midterkonsol med kopholdere, stereoradio med CD, RDS og fire højttalere, multijusterbart fører-sæde, fjernbetjent centrallås og 16 tommer alufælge.

Hyundai Tucson har både ESP og ABS med EBD. Hertil kommer seks airbags: To de-powered airbags foran, to sideairbags foran og to gardinairbags, som beskytter i begge sider både foran og bagi mod stød i hovedhøjde. Tucson priser starter på hvide plader (kampagnepris) ved 264.995 kr. for den forhjulstrukne 2.0 benzinudgave. På gule plader fås den fra 133.995 kr. ekskl. moms. Den nye dieselmodel med 140 hestekræfter fås fra 163.995 kr. ekskl. moms på gule plader.